Phantom Gaming sorozatú Radeon 550-es videokártya az ASRock-tól

Meglepő újdonsággal rukkolt elő a gyártó, amely kifejezetten a belépőszintű megoldások szegmensét veszi célba.

Phantom Gaming sorozatú Radeon 550-es videokártya az ASRock-tól

Az ASRock nemrégiben mutatott be két új videokártyát, amelyek a Phantom Gaming sorozatot erősítik, ahogy arról beszámoltunk. A vállalatnál úgy döntöttek, nem csak a felső-középkategóriában, de az abszolút belépőszinten is érdemes terjeszkedniük, így elkészült a Phantom Gaming sorozatú Radeon 550-es videokártya, ami lényegében a processzorban lapuló iGPU költséghatékony kiváltását szolgálja.

Galéria megnyitása

A szóban forgó videokártya a szokásos Lexa Pro GPU-t alkalmazza, amely 14 nm-es csíkszélességgel készül és a Polaris architektúra köré épül. Ennek megfelelően 512 stream egységgel, 32 textúrázóval és 16 renderelő egységgel büszkélkedik a termék, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz.

Alapesetben a referenciának megfelelően 1100 MHz-es alap- és 1183 MHz-es maximális GPU órajellel gazdálkodhatunk, a VRAM pedig a szokásos 7 GHz-es effektív órajelen üzemel.

Galéria megnyitása

Igény esetén persze az OC Mode is engedélyezhető, így a GPU maximális boost órajele 1230 MHz-re emelkedik, de a VRAM is átesik egy kis tuningon, hiszen 7000 helyett 7038 MHz-en dolgozhat tovább. Amennyiben viszont HTPC környezetbe szánjuk a terméket, a Silent Mode jöhet ól, amelynél a GPU boost órajele 1136 MHz-re csökken, a VRAM órajele pedig 6972 MHz-re áll be.

Galéria megnyitása

 Az egyszerű, egyventilátoros hűtéssel ellátott videokártya mindössze 50 W-os TDP kerettel rendelkezik, azaz nem igényel külön PCI Express tápcsatlakozót. Videó kimenetei között egy Dual-Link DVI_D, egy HDMI 2.0b, illetve egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozik. Kereskedelmi forgalomban rövidesen megjelenhet, azt viszont egyelőre nem árulta el a gyártó, hogy az ajánlott végfelhasználói ár pontosan hogyan alakul majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap