Phantom Gaming sorozatú Radeon RX 5700-asok az ASRock-tól

Újabb két modellel bővül a kínálat, így most már azért szépen alakul a választék.

Phantom Gaming sorozatú Radeon RX 5700-asok az ASRock-tól

A Radeon RX 5700-as sorozat tagjai már jó ideje forgalomban vannak, róluk készített tesztünk is olvasható néhány hónapja. A kínálat azonban még mindig újabb modellekkel bővül: az ASRock most mutatta be Phantom Gaming sorozatú megoldásait, amelyek figyelemfelkeltő dizájnnal, háromventilátoros hűtéssel, valamint gyárilag megemelt órajelekkel próbálnak szerencsét a piacon.

Galéria megnyitása

A PCI Express 4.0 x16-os slotba illeszkedő videokártyák a vaskos hűtés miatt 2,7 slotnyi helyet foglalnak el az adott házban, vagyis lényegében három slotot kell miattuk feláldozni. A három ventilátort alkalmazó hűtő középső ventilátora áttetsző lapátokkal érkezik, amelyeket aRGB LED alapú fényforrás világít meg. A PpolyChrome Sync támogatás jóvoltából ez a világítás a többi komponensével is szinkronizálható, ha éppen arra van igény. A hűtés egyébként 0 dB Silent Cooling Technológiával rendelkezik, vagyis alacsony GPU terhelés esetén leállnak a ventilátorok, így zajtalanul működhetnek az újdonságok. Az órajeleket, illetve a ventilátorok üzemi karakterisztikáját természetesen egyaránt módosíthatjuk az ASRock Tweak szoftveren keresztül, így még jobban saját igényeinkre szabhatjuk a kártyákat. 

Galéria megnyitása

A masszív hűtés alatt természetesen a szokásos, RDNA architektúra köré épülő NAVI grafikus processzorokat találjuk, amelyek 7 nm-es csíkszélességgel készülnek a TSMC üzemében. A Radeon RX 5700 Phantom Gaming esetében a GPU 1610 MHz-es alap-, 1725 MHz-es GameClock és 1750 MHz-es maximális órajelen ketyeg, ami a gyári 1465/1625/1725 MHz-es értékekhez képest érezhető előrelépés. A Radeon RX 5700 XT Phantom Gaming-nél ezzel szemben már 1690 MHz-es alap-, 1835 MHz-es GameClock és 1945 MHz-es maximális boost órajelre számíthatunk, ami a gyári 1605/1755/1905 MHz-es értékekhez képest szintén érezhető előnyt jelent. A 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória szokás szerint 14 GHz-es órajelen dolgozik.

Galéria megnyitása

Az új videokártyák két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót, valamint három darab DisplayPort 1.4-es és egy HDMI 2.0-s videó kimenetet kapnak. Megjelenésükre rövidesen számíthatunk, ám az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap