PC + okostelefon + Chrome = ötletes játékirányítás

A jópofa demóval a Google illetékesei az újfajta irányítási módokban rejlő lehetőségeket próbálják minél hatékonyabban bemutatni.

PC + okostelefon + Chrome = ötletes játékirányítás

A Google szoftvermérnökei folyamatosan újabb lehetőségek után kutatnak annak érdekében, hogy minél jobb felhasználói élményt biztosíthassanak a mobilos és a PC-s felhasználók számára.

A kitartó munka gyümölcseként a jelek szerint hamarosan lehetőség nyílik arra, hogy okostelefonunk használatával irányítsuk a PC-n, webböngészőben futó játékokat - ehhez az adott okostelefon beépített gyorsulásmérőjét, illetve az érintőkijlzőn megjelenő Power és Jump gombokat használja a rendszer, legalábbis iPhone 4 esetében egészen biztosan ez a helyzet.

Google Chrome World Wide Maze - egy játék, ami PC-n fut, de okostelefonnal irányíthatjuk
Google Chrome World Wide Maze - egy játék, ami PC-n fut, de okostelefonnal irányíthatjuk

A Google szoftvermérnökei már készítettek is egy demót, amellyel kipróbálhatóak az újításban rejlő lehetőségek. A PC-s webböngészőben futó játékok okostelefonról történő irányítását elsőként a World Wide Maze segítségével próbálhatjuk ki, amelyben a telefon egyensúlyozásával egy fémgolyót kell terelgetnünk, méghozzá egy többszintes, háromdimenziós pályán, ami akár kedvenc weboldalunk alapjaira is épülhet.

Pályaválasztás
Pályaválasztás

Az újfajta irányítás kipróbálásához mindenképpen szükség lesz egy Android 4.0-s vagy iOS 5.0-s mobil operációs rendszert futtató okostelefonra, illetve táblára, valamint egy Google Chrome webböngészővel ellátott PC-re. Első körben mind a PC-n, mint pedig az adott okostelefonon meg kell nyitni a Chrome webböngészőt, majd el kell látogatni ide.

A PC és az okostelefon Chrome webböngészőjének szinkronizálásához mindenképpen be kell lépnünk Google felhasználói fiókunkba, majd ezután mindkét eszközön meg kell nyitni a fentebb említett chrome.com/maze linket. A PC és az okostelefon összekapcsolása után válasszuk ki kedvenc weboldalunkat, amin játszani szeretnénk.

Pályaválasztás
Weboldalunk, mint háromdimenziós pálya

Ha ez megvan, a rendszer háromdimenziós pályát alkot nekünk, majd ezután el is kezdhetjük a játékot. A fémgolyót a kijelzőn megjelenő Power gomb lenyomva tartása mellett terelgethetjük, irányításához pedig dönteni és forgatni kell az okostelefont. A szintek között a Jump gomb megnyomásával lehet ugrálni. Jópofa kis demó, érdemes kipróbálni.

Ha mindent jól csináltunk, ilyen élményben lehet részünk:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward