Shop menü

PARKOLÓPÁLYÁRA TEHETTE AZ APPLE A VISION PRO 2 FEJLESZTÉSÉT

Az erőforrásokat másik eszköz megalkotására fókuszálja egyelőre, amit fontosabbnak vél a az AR/VR piac szempontjából.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Parkolópályára tehette az Apple a Vision Pro 2 fejlesztését

Belső információk alapján az a hír járja, hogy az Apple szünetelteti a fejlesztéseket a csúcskategóriás szemüveg utódját illetően, ami azt jelenti, hogy a Vision Pro hosszabb ideig maradhat velünk a korábban véltnél. A cég inkább arra koncentrál, hogy az olcsóbb termék jobban sikerüljön, és hamarabb legyen bevethető. A jelek szerint nagyobb szükség van erre, mint gondolta.

Arról már több belső forrás is beszámolt korábban, hogy az Apple jelenleg kettő szemüveg is fejleszt. Készül a cégnél a Vision Pro utódja, amire egyelőre mindenki csak Vision Pro 2 néven hivatkozik, és emellett dolgoznak egy alacsonyabb költségű Vision szemüvegen is, aminek egyelőre nem ismert a neve. A The Information a napokban arról adott hírt, hogy a legfrissebb értesülései alapján az Apple átértékelte a jelenlegi helyzetet, és minden erejével az olcsóbb termékre koncentrál.

Az elérhetőbb árfekvésű Apple Vision szemüveg nagyjából 1500 dollár körüli összeget kóstálhat majd.

A kiterjesztett és virtuális valóság eszközökön dolgozó mérnökök jelentős része az olcsó szemüvegen fog munkálkodni az elkövetkezendő hónapokban. Persze az olcsó is legfeljebb az Apple mércéjével mérten tekinthető olcsónak, hiszen az 1500 dollár is egy igen jelentős összeg, főleg annak fényében, hogy más gyártóknak ennél sokkal kedvezőbb áron is vannak hasonló termékei. A Vision Pro az egyik legkomplexebb és legjobb szemüveg, ez tagadhatatlan, de árban egészen más szinten mozog, mint a „konkurensei”. Az olcsóbb Vision Pro már felveheti a versenyt a különböző Meta Quest modellekkel, noha valószínűleg továbbra is drágább lesz.

Az elérthetőbb Vision szemüveg egyszerűbb lesz, és ez nem is baj. Ennek köszönhetően a Vision Prónál egy könnyebb termék születhet, ami mindenképpen örömteli lenne. Nagyon sok kritikát kapott a prémium szemüveg azért, mert egyszerűen túl nehéz ahhoz, hogy huzamosabb ideig kényelmesen lehessen viselni. Jó dolog a minőségérzet, de itt konkrétan a használati élmény rovására megy.

Galéria megnyitása

Valamikor 2025-re készülhet el a költségcsökkentett Apple Vision szemüveg, de ennél pontosabb időpontról egyelőre nem esett szó. Állítólag 2022-ben indult a fejlesztése, és az „N109” azonosító alatt fut. A legtöbb fejtörést állítólag az okozza a fejlesztés során, hogy a lehető legkevesebb funkció elvesztése mellett tudjanak sokat faragni az áron. Minden bizonnyal az egyszerűbb anyagok előkerülése mellett a szenzorok száma is csökkenni fog.

Az Apple már a beszállítók irányába is jelezte, hogy a Vision Pro 2 bevezetése csúszni fog, erre készülhetnek a vállalat partnerei. Eközben pedig hamarosan indul az első Vision Pro szélesebb körű forgalmazás. Június 28-tól lesz elérhető a szemüveg Kínában, Japánban és Szingapúrban is. Július 12-én pedig landolni fog Németországban,  Kanadában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Franciaországban is.

A Vision Pro 3500 dollárba kerül, és borítékolható, hogy nagyon sok embert ez tart vissza a vásárlásban. (Hivatalosan Európába és más országokba akár még drágábban érkezhet a készülék.) Ezzel együtt így is egészen szép mennyiségben tudott eladni a Vision Próból a vállalat, de az eddigi adatok alapján azt a volument nem tudja elérni, amire előzetesen számított. A legutóbbi jelentések alapján, már akkor is elégedett lehet az Apple, ha 500 ezer darabot képes lesz leszállítani a termékből az idei évben.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére