Shop menü

ÓRIÁSI MÉRETET ÖLTÖTT A SAMSUNG ÚJ SZABADTÉRI TELEVÍZIÓJA

A The Terrace termékvonalon futott be egy újdonság, ami 85 hüvelykes képátlóval szolgál.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Óriási méretet öltött a Samsung új szabadtéri televíziója

A Samsung rengeteg televíziót vonultat fel, az utóbbi időben már saját fejlesztésű OLED technológiát is használ és az LG-től is vásárol OLED paneleket, hogy a felhozatal még színesebb legyen, most pedig egy új Neo QLED készülék érkezett. Nem egy szokványos készüléket mutathatunk be, ugyanis a Lifestyle széria tagjáról beszélhetünk.

A Lifestyle TV-k ernyője alatt a Samsung olyan termékvonalakat visz, mint a The Sero, a The Serift vagy a The Frame, de nem régen egy friss projektor is jött, az pedig a The Freestyle sorozat erősíti. Kísérleti megoldások ezek lényegében, amik eltérnek a megszokott konstrukcióktól, hírünk alanya a The Terrace szériát gyarapítja tovább soha nem látott méretben. Itt az adja a tévék különlegességét, hogy kültéri használatra lettek tervezve.

Galéria megnyitása

Eddig 55, 65 és 75 hüvelykes képátlóval lehetett hozzájutni a The Terrace szériás Samsung televíziókhoz, most azonban bevezetésre kerül a 85 colos változat is. Ezzel már egészen komoly moziélményt lehet elérni kisebb társaságokkal a kertben, akár a csillagos ég alatt is az éjszakában. Ám kiemelte a Samsung, hogy nappal is tökéletes élményt tud majd adni az extrémmagas fényerőnek köszönhetően.

Korábban a QLED technológiával születtek meg a The Terrace berendezések, most azonban ezen a fronton szintlépés történt, az újdonság ugyanis a megnövekedett képátlóval karöltve elhozza erre a területre a Neo QLED technológiát. Ebben az esetben már Mini-LED-es a háttérvilágítás a panel mögött, ezáltal több zónára felosztva képes vezérelni a különböző területeket. Pontosabb és nagyobb kontraszt érhető el ebben az esetben, jobb fekete szintekkel és nagyobb csúcsfényekkel.

Galéria megnyitása

Több mint 1500 nites fényerőt tud elérni a teljes felületén a friss The Terrrace, ami azért rendkívül fontos, mert szabadtérben a napsütéssel kénytelen lesz szembenézni a televízió. Ragyogó képet kell biztosítania, hogy akár hátulról jövő napsütésben is élvezhető látvánnyal tudjon szolgálni, ami nem kis feladat. Kapott a 85 colos panel egy kiemelkedően jó tükröződésálló bevonatot is, az Adaptive Picture funkció pedig mindig a fényviszonyoknak megfelelően fogja beállítani a képet a szenzorai kihasználva.

A 4K Ultra HD készülék boldogul majd a HDR videókkal, támogatja a HDR10+ Adaptive és Gaming, valamint a Dolby Vision anyagok kezelését egyaránt. Biztosított a Neo Quantum HDR+ is, ami direkt a Neo QLED tévékhez lett optimalizálva a lehető legszebb megjelenítés érdekében. A sok képjavító és látványfokozó közül a cég kiemelte a Motion Xceleratort is, ez pedig arra szolgál, hogy a gyorsan mozgó eseményeknél, sportközvetítéseknél gondoskodjon a videók „tuningjáról”.

Galéria megnyitása

A Tizen operációs rendszert vonultatja fel az új The Terrace televízió a felmenőihez hasonlóan. Van itt integrált Bixby szolgáltatás, lehet róla kezelni kapcsolódó okosotthon berendezéseket (SmartThings), és a hangvezérlés sem okoz neki gondot. Tartalmakat okostelefonról is egyszerűen megoszthatnak a felhasználók, így a kerti partik alkalmával lehet nézegetni a családi képeket, videókat 85 colos méretben.

Galéria megnyitása

Megkapta az újdonság a Quantum Processor 4K feldolgozó egységet, ami a különböző multimédiás feladatokat és alkalmazás műveleteket gördülékenyen fogja abszolválni. A különböző képjavító technológiákat is magában foglalja és hardveresen gyorsítja a lapka. Wi-Fi és Blutooth egyaránt van a készülékben. A távirányítója mikrofonos és napelemes, így nem fog lemerülni, itt ez különösen jól jön, hisz a nap valószínűleg nagyon sokat fogja érni.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy az eső ne tehessen kárt a szerkezetben, olyan szigetelést kapott, mellyel képes volt megfelelni az IP56 követelményeinek. Ez azt jelenti, hogy káros mennyiségben nem juthat bele por, a vízzel szemben pedig nemcsak eső formájában védett, hanem még a vízsugarat is kibírja illetve le lehet mosni bátran. Szóval akkor sem lesz baja, ha slagból ráirányítják rá a vizet.

Galéria megnyitása

A Samsung 13 ezer dolláros áron kínálta a 75 colos The Terrace tévét, ehhez képest az újdonság lényegesen drágább lett: 20 ezer dollárt kell kifizetnie annak, aki szeretné megvásárolni a kültéri használatra szánt monstrumot. Az Egyesült Államokban már előrendelhető a termék, és valószínűleg hozzáférhetú lesz itthon is idővel, ahogy megvásárolható Magyarországon minden korábbi méret.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére