Október 4-én jöhet a 4K-s ChromeCast Ultra

Az új modell már nem 35 dollárba kerül majd, viszont többet is nyújt: akár a 4K/UHD tartalmakkal is megbirkózhat majd, ami komoly előrelépés.

Október 4-én jöhet a 4K-s ChromeCast Ultra

A Google a jelek szerint sok-sok érdekességről rántja le a leplet október negyedikén, ezek között pedig a következő generációs Chromecast is jelen lehet, amennyiben hihetünk a friss értesüléseknek. Az új Chromecast várhatóan a Chromecast Ultra nevet kapja, mivel az UHD kijelzőkkel is kompatibilis lesz és a 4K-s tartalmakkal is megbirkózhat.

A Chromecast Ultra a kiszivárgott fotók alapján nagyjából ugyanolyan dizájnnal érkezik, mint jelenleg is forgalomban lévő 1080p-s társa: marad a kör alakú ház, amelyből HDMI kábel lóg ki, így az első generációs Chromecasttel ellentétben itt már nem jelent problémát a HDMI port elhelyezkedése, hiszen a kábel „mindenhova” elér.

A kiszivárgott fotón azért egy furcsaságot is megfigyelhetünk: a házról hiányzik a Chrome márkajelzés, azaz nincs Chromecast logó – helyét a Google ikonikus „G” betűje vette át. A Chromecast logót a jelek szerint a szoftverből is száműzik, ugyanis a Chromecast Ultra 1.21-es béta szoftverében sehol sem szerepel a klasszikus Chromecast logó. A Chromecast nevet persze nem dobják a süllyesztőbe, ugyanis a jelenlegi értesülések szerint az új modell Chromecast Ultra névvel kerül az üzletek polcaira – csak a dizájnon alakítanak egy picit.

Az aktuális információk szerint a Chromecast Ultra várhatóan 69 dolláros listaáron mutatkozik be, ami az első és második generációs modellek 35 dolláros árához képest komoly felárnak tűnik, viszont erősebb is lesz, mint elődei. Rövidesen kiderül, pontosan mit tud a Chromecast Ultra, akkor aztán úgyis meglátjuk, megéri-e az árát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward