Nyáron frissül az Intel LGA-2066-os HEDT platformja?

És ezzel együtt a másik HEDT platform, valamint az LGA-1151v2 platform is kaphat új processzorokat.

Nyáron frissül az Intel LGA-2066-os HEDT platformja?

Az Intel háza táján érdekes termékek érkezhetnek az elkövetkező hónapok folyamán. A jelek szerint mind a két HEDT platform frissülni fog, vagyis mind LGA-2066-os, mind pedig LGA-3647-es újdonságok érkeznek, sőt, a konzumer piacra szánt LGA-1151v2 platform is új processzor(oka)t kaphat.

Galéria megnyitásaAz LGA-2066-os kínálat az aktuális információk szerint idén júniusban, a Computex 2019 alkalmával kaphat új processzorokat, amelyek a Cascade Lake-X lapka köré épülnek. Két hónappal előbb, valamikor április folyamán mutatkozik be az új LGA-3647-es processzor is, ami a Xeon W3175X mellé érkezik. Mind a két esetben 14 nm-es csíkszélességgel készülő termékekről van szó, amelyek Optane Persistent Memory támogatással érkeznek, valamint támogatják a VNNI utasításkészletre támaszkodó Intel Deep Learning Boost (DLBOOST) funkciót is. További közös tulajdonság, hogy mind a két processzorcsalád tagjai hardveres javításokat tartalmaznak a Meltdown és a Spectre bugokkal kapcsolatban, így valamivel kisebb lesz a veszélye, hogy a támadók sikeresen kiaknázzák a biztonsági résekben rejlő lehetőségeket.

A jelek szerint az LGA-1151v2 platform is kaphat némi vérfrissítést, ugyanis a Comet Lake lapka jóvoltából hamarosan tízmagos processzorokkal rukkolhat elő az Intel. Erről a lapkáról 2018 novembere óta pletykálnak, tegnapi hírünkben is említést tettünk róla. Az aktuális helyzet alapján a Comet Lake továbbra is a Skylake architektúra által kitaposott ösvényt követi, vagyis 14 nm-es csíkszélességgel készülő megoldásról van szó, ami a Coffee Lake Refresh teljesítményszintjét hozhatja, de két extra processzormagot állít csatasorba. Erre szükség is lesz, ugyanis a hírek szerint az AMD nyár közepén megjelenő 7 nm-es ZEN 2 asztali processzorai 12-16 maggal szállnak majd harcba a konkurens megoldások ellen. Kíváncsian várjuk, mi lesz a csata végeredménye.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap