November ötödikén jelenhetnek meg az új Threadripperek?

Ezen a napon várhatóan csak a formális rajtra kerül sor, ténylegesen majd csak két héttel később válnak elérhetővé az újdonságok.

November ötödikén jelenhetnek meg az új Threadripperek?

Az AMD harmadik generációs RYZEN Threadripper központi egységeit már igencsak várja a piac, de egyelőre túl sok hivatalos konkrétum nem igazán jelent meg velük kapcsolatban, mindössze annyi derült ki, hogy november folyamán mutatkozhatnak be. A legfrissebb pletykák alapján végre lehet már sejtésünk azzal kapcsolatban, milyen menetrend lesz érvényben az új generáció esetében.

Az aktuális információk szerint a RYZEN Threadripper sorozat harmadik generációja három tagból áll majd: a Threadripper 3960X, a Threadripper 3970X és a Threadripper 3990X modellekből. Közülük a 3960X már biztos, hogy 24 darab ZEN2-es processzormaggal és 48 szállal mutatkozhat be, a többi példány paramétereiről azonban egyelőre nincs igazán információ. Az új HEDT processzorok mellé három új lapkakészlet jelenhet meg, ezek közül a TRX40-es képviseli majd a „belépőszintet”. Az új processzorok első hulláma november 5-én mutatkozhat be hivatalosan, így ekkor a Threadripper 3960X és a Threadripper 3970X formális rajtjára lehet számítani, valamint velük együtt a TRX40-es lapkakészlettel kapcsolatos információkról is lehull a lepel. Az új termékek viszont ténylegesen majd csak november 19-én kerülnek az üzletek polcaira, valamint a róluk készült első független tesztek is ezen a napon kaphatnak zöld utat.

A csúcsot képviselő Threadripper 3990X-ről már november 5-én szó eshet, ám ez a modell várhatóan majd csak 2020 januárjában válhat elérhetővé kereskedelmi forgalomban. Az persze egyelőre kérdéses, hogy az új központi egységekből rendelkezésre áll-e majd elegendő mennyiség, hiszen a TSMC 7 nm-es gyártósorai le vannak terhelve, így a megrendelések leadása és a termékek kiadása között jelenleg már majdnem három hónapot kell várniuk a partnereknek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap