Nintendo Direct E3 összefoglaló

A Nintendo E3-as sajtókonferenciáját kiváltó adásban végre láthattuk, milyen címekkel tervezi megmenteni a cég a Wii U-t a végleges bukástól.

Nintendo Direct E3 összefoglaló

A Nintendo idén egy előre rögzített Direct-adással váltotta ki az E3-as sajtókonferenciáját. Általános tanulságként levonható, hogy szépen-lassan megérkeznek a first-party húzónevek a konzolra (bár némelyik csak jövőre), illetve sikerült a japánoknak némileg erősíteni a külsős vonalon is.

A következő címek várhatóak a gépre third-party kiadóktól: Assassin's Creed 4, Batman: Arkham Origins, Batman: Arkham Origins – Blackgate, Deus Ex: Human Revolution, Disney Infinity, Disney’s Planes, Just Dance 2014, Rayman Legends, Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure, Shin Megami Tensei IV, Skylanders: Swap Force, Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, Sonic: Lost World, Watch Dogs

A következők pedig indie fejlesztőktől: Ballpoint Universe, Dungeons & Dragons, Mutant Mudds Deluxe, Oddworld New ‘N Tasty, Scram Kitty and his Buddy On Rails, Shovel Knight, Spin the Bottle, Bumpie’s Party, A World of Keflings.

A továbbiakban pedig tekintsük át egyesével a bemutatott játékokat.

Mario Kart 8 - jövő tavasszal

Természetesen fejlesztés alatt áll az új Mario Kart, melynek egyik legfontosabb újítása az lesz, hogy behozzák az anti-gravitációt, a pályák pedig mindenfelé kanyarognak vertikálisan is, még akár fejjel lefelé is. Ezen kívül az autók mellett behozták a motorokat is. Míg az előd kizárólag 3DS-re jelent meg 2011-ben, addig a nyolcas számú rész Wii U-ra jön, 2014 tavaszán.

Csúsztatják a Wii Party és a Wii Fit U megjelenését

Saturo Iwata Nintendo-elnök szerint mindkét címnek további időre van szüksége, hogy hozzák a minőséget, így a két különösen várt játékot elcsúsztatják. A korábban megjelölt nyári dátum helyett tehát valamikor év végén fognak megjelenni.

Nyáron jön az Art Academy

A művészi hajlamokkal megáldott Wii U tulajdonosok számára készül az Art Academy. Ebben mindenféle rajzeszközt vethetünk be a konzol táblakontrollerén, hogy létrehozzuk festményeinket. Ezeket aztán megoszthatjuk a Miiverse közösségi hálózatán. Az anyag valamikor nyáron jelenik meg.

The Legend of Zelda: Wind Waker - októberben

A Nintendo egyik legnagyobb sorozata már így is elég sokáig hiányzott a Wii U-ról, ám egészen őszig még hiányozni is fog. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag csak egy HD-remake-ről van szó, a játék tartalmazni fog néhány újdonságot is a feljavított grafikán kívül: Link a hajójának árbocát tudja machinálni, hogy gyorsabban menjen, ezen kívül pedig a játékosok a Miiverse-en keresztül képeket és üzeneteket továbbíthatnak "palackban", amit aztán a játékosok a játék világán belül megtalálhatnak. Az anyag természetesen kihasználja majd a táblakontroller előnyeit is.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Új epizód jön a Donkey Kong-sorozatban. A Tropical Freeze erősen támogatja a kétfős kooperatívot, ahol Donkey Kongot és Diddy Kongot irányítva kell megmentenünk Donkey Kong Szigetet a támadó vikingektől. Dixie Kong is játszható karakter lesz, ha valaki aggódott volna. A sorozatban először kapunk többféle kameranézetet, hogy könnyebb legyen a sziget felfedezése, a grafika pedig HD, amit külön ki kell emelni egy Nintendo-címnél.

Bayonetta 2 - jövőre

Készül a Bayonetta 2, de csak valamikor jövőre jelenik meg. Kérdéses, mekkora közönsége lesz a játéknak a Wii U-n, főleg, hogy a készítők ígérete szerint semmit nem vesznek vissza a brutalitásból és az első részre jellemző túlzott szexualitásból. Főhősnőnk haja pedig rövidebb lett.

Bemutatkozik a Super Smash Bros.

Szintén 2014-ben jelenik meg a Super Smash Bros., mely a szokásosnak tekinthető karakterek mellett (Mario, Fox, Donkey Kong, Link, stb.) ezúttal már az Animal Crossingból és a Mega Manból is felvonultat jelentkezőket. Az anyag 3DS-re és Wii U-ra készül.

Érkezik a Xenoblade Chronicles folytatása

A Monolith Soft. műhelyéből érkezik a Xenoblade Chronicles folytatása, mely ezúttal már egy teljes nyitott világot ad a játékosok kezébe. Satoru Iwata szerint az előzetesben látható mech-et irányítani is fogjuk a történet folyamán. A megjelenés szintén 2014-ben várható.

Super Mario 3D World - többjátékos móddal

Még idén decemberben megjelenik a Super Mario 3D World, mely négyjátékos multiplayerrel érkezik. A játszható karakterek megegyeznek a Super Mario Bros. 2 felhozatalával, így itt van Mario, Luigi, Peach és Toad, sőt, a képességeik is nagyrészt ugyanazok maradtak, viszont örömteli hír, hogy egy új power-up segítségével macskává változhatunk.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Ez az új neve a korábban Link to the Past néven futó, 3DS-re készülő Zeldának. A vertikálisan felépülő pályákra épülő anyag új, stílusos 3D-s látványvilágot kapott, és novemberben jelenik meg.

The Wonderful 101

A játékban egy csapat szuperhőst irányítunk, hogy visszaverjük az idegen lények támadását. Parancsunkra a hősök összeállnak, hogy egyfajta gagyi Bolygó kapitánya-utánzatként mindenféle nagyobb és erősebb formát vegyenek fel (például kardot). A Platinum Games fejlesztésében, Hideki Kamiya dirigálásával készülő játék augusztus 23-án jelenik meg.

Pokemon X és Y

Ha azon gondolkoztatok, milyen újdonságokat lehet bevetni egy Pokemon-játékban, akkor ne gondolkozzatok tovább, megvan a válasz. Egy új Fairy-típusú (tündér) pokemon-ág jelenik meg, ami a frissiben felfedezett Sylveon néven futó pokemonnal kerül be a köztudatba. De hogy ne legyen ilyen egyszerű a formula, néhány, már létező pokemon is átkerül ebbe az új kategóriába, mint például Jigglypuff, Marril és Gardevoir. Bekerül egy új minijáték is, ami a Pokemon-Amie névre hallgat, Simogathatjuk és megetethetjük benne az állatkánkat (??), hogy mélyebb kapcsolat jöjjön létre kettőnk között. A megjelenés október 12-én várható 3DS-re.

Dióhéjban tehát ez volt a Nintendo E3-ra szánt Direct közvetítése, a fehér fal előtt ülő és magyarázó Satoru Iwatával, aki a végén integetéssel köszönt el. Tiszta '80-as évek. Most pedig megpróbálom visszanöveszteni az elveszített agysejtjeimet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward