Nem az EA lobbizott az Xbox One korlátozásokért

Az Electronic Arts nem kérte a Microsoftot a használt játékok korlátozására, vagy más DRM bevezetésére.

Nem az EA lobbizott az Xbox One korlátozásokért

Amikor a Microsoft részletesen is bejelentette, milyen korlátozásokat vet be a használt játékokra, a legtöbben úgy gondolták - mi is -, hogy itt valójában a két nagy kiadó, az Electronic Arts és a Ubisoft állhat a háttérben. Mint most kiderült, nem így volt.

"Mint a napi működésért felelős igazgató elmondhatom, hogy az Electronic Arts nem lobbizott a platformgazdáknál annak érdekében, hogy bármilyen korlátozó funckiót vezessenek be, vagy hogy ne engedélyezzék a használt játékokat." - mondta Peter Moore, majd folytatta: "Többször nyilatkoztam már korábban is, hogy a használt játékok mellett állok. Szeretem ezt az ökoszisztémát. Tetszik, hogy nyolc éven keresztül normális szinten tartotta az árakat. Tetszik az is, hogy valaki megvehet fizikailag egy játékot, majd abból visszakaphat valamennyi pénzt. Ez tartja például a GameStopot is nyüzsgésben, ők pedig mindig is remek launch partnerei voltak az EA-nek."

Moore elmondta, minden olyan megbeszélésen ott volt, ahol a platformgazdákkal tárgyaltak valamiről, és sosem került szóba az, hogy a kiadó bármilyen korlátozást szeretne kérni, vagy követelni. Hogy ettől függetlenül használni fogják-e a Microsoft által nyújtott lehetőségeket, vagy fognak-e részesedést behajtani a visszaváltott játékokon? Nos, erre Moore még nem tudott választ adni, elmondása szerint annyira gyorsan történnek a dolgok, hogy még nem értek rá a cégen belül ezt megvitatni, és kitalálni a pontos tervet.

Ezzel párhuzamosan Moore azt is elismerte, hogy az online pass rendszert azért törölték el, mert egyszerűen nem volt kompatibilis a vásárlókkal. "Az online pass több gondot jelentett a vásárlóknak, mint amennyit ért az egész. Egy hiba volt. A fogyasztók visszajelzései alapján a megfelelő élmény útjában állt, szóval megszabadultunk tőle."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward