Négy új RYZEN 2000-es processzor bukkant fel

Az ASRock hivatalos weboldalán, az egyik alaplap processzor-kompatibilitási listájában tűnt fel néhány olyan AMD processzor, amelyek hivatalosan még be sem mutatkoztak.

Négy új RYZEN 2000-es processzor bukkant fel

Az ASRock egyik alaplapjának processzor-kompatibilitási listáján négy olyan AMD processzor jelent meg, amelyek hivatalosan még nem rajtoltak el. Mivel kompatibilitási-listáról van szó, az adatok eléggé hiányosak, ám ezekből is össze lehet rakni a kirakóst.

Az AB350M Pro4 alaplaphoz tartozó processzor-kompatibilitási listán szereplő újdonságok között a RYZEN 3 2300X, a RYZEN 5 2500X, a RYZEN 5 2600E és a RYZEN 7 2700E szerepel. Az új processzorok közül az első kettő négy maggal rendelkezik, a harmadik már hatmagos, a negyedik pedig összesen nyolc maggal áll csatasorba. SMT támogatás csak a legkisebb modellhez nem jár, de turbo támogatást azért kap, amit a Precision Boost 2 jóvoltából hatékonyabban használhat, mint első generációs társai, ahogy azt korábbi tesztünkben már megírtuk.

A ZEN+ alapú, 12 nm-es csíkszélességgel készülőprocesszorok várható tulajdonságait az alábbi táblázat összesíti:

Galéria megnyitása

A négy modell közül a RYZEN 5 2600E és a RYZEN 7 2700E tulajdonképpen két, már bejelentett processzor energiatakarékos, alacsony fogyasztású megfelelői lesznek, amelyek 65 watt helyett már csak 45 wattos TDP kerettel gazdálkodnak. A másik két négymagos modell már teljesen új lesz, hiszen a jelenlegi kínálatban még nincs négymagos asztali RYZEN 2000-es processzor, csak APU egységek vannak, amelyek ugye VEGA alapú iGPU-t használnak.

Az új processzorok pontos megjelenési időpontja egyelőre nem ismert, de mivel közeleg a Computex, könnyen lehet, hogy a show alkalmával lerántja róluk a leplet az AMD – még ha csak formálisan is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward