Négy iPhone jöhet jövőre

Egyre többen vélik úgy, hogy az Apple-nek új stratégiához kell nyúlnia, ha nem akar jobban visszaesni.

Négy iPhone jöhet jövőre

Az Apple az idei évben nagyon gyengén teljesít eddig, és az elemzők szerint ez nem fog megváltozni a következő negyedévekben sem. Sőt mi több, arra is jó esély mutatkozik a legfrissebb beszámolók szerint, hogy még a 2019-es széria sem fog fellendülést hozni. A szakértők szerint viszonylag hosszú ínséges időszak előtt áll a cupertinói alakulat, de a 2020 második felében érkező mobilok végre meghozhatják az áttörést.

A JPMorgan hasábjain felbukkant jelentés arról szól, hogy az Apple 2020-ban több követi is megmozgat majd annak érdekében, hogy előrelépést érjen el. Az elemzők úgy vélik, hogy az Apple jövőre már négy okostelefont mutathat majd be, és ezek közül egy olyan lesz, ami már a szélesebb vásárlótömegek megmozgatására szolgálhat. A szakemberek információi szerint a cupertinóiak három készüléket fognak bemutatni OLED technológiás egységgel, és ezekből a szerkezetekből egyaránt létrejöhet majd olyan változat, ahol már az 5G hálózati modem is adott lesz egyebek mellett. Az 5G megjelenése nagyon fontos lesz, erre ugyanis sokat kell várni az Apple-nél, de a szakemberek szerint éppen ezért az átlagosnál nagyobb húzóerővel bírhat majd az opció.

Galéria megnyitása
A mostani kínálatot egy LCD és két OLED kijelzős iPhone alkotja, de ez tovább bővülhet jövőre.

Abban nem teljesen biztos a JPMorgan, hogy a három OLED kijelzős modellből mindegyik rendelkezni fog ToF kamerával, ami egyben a Face ID meglétét is előre vetíti. Ennek a meglétét csak kettő modellnél érzi garantáltnak a cég. Az Apple azokban az esetekben, ahol nem lesz Face ID, más biometrikus azonosítási formának szavazhat bizalmat. A negyedik készülék, amibe már nem juthat majd 5G hálózati modem, a 4G LTE-vel kell beérni, olcsóbban kelleti majd a bájait. Valószínűleg ez sem egy klasszikus értelemben vett jó vételnek tekinthető gépezet lesz, de az Apple kínálatán belül vonzóbbnak ígérkezhet majd a sok esetben már 1000 dollár fölé kúszó megoldásoknál. Ez az alacsonyabb áron kínált iPhone a JPMorgan szerint olyasmi méretű lehet majd, mint az iPhone 8 volt. Az OLED kijelzős modelleket érintően legutóbb arról lehetett hallani, hogy 5,4, 6,1 és 6,7 hüvelykes képátlókkal fognak szolgálni.

Arról nem beszélt a JPMorgan, hogy ez az értesülés bármilyen tekintetben összefüggésben van-e azzal a pletykával, amiről nemrégiben hallani lehetett. Az a hír járja, hogy az Apple egy külön okostelefonnal rukkolhat majd elő a későbbiekben Kína számára. A kíniaknak szánt iPhone állítólag valamelyest olcsóbb lenne, mint a most kapható modellek, de ennek is akadna különlegesség a tarsolyában, itt elvileg ki lenne paterolva a konfigurációból a magas felárral járó Face ID, és egy olyan Touch ID gondoskodna a biometrikus azonosítási lehetőségről, ami a megjelenítő mögé rejtett ujjlenyomat-olvasót alkalmazna.

A JPMorgan szerint 2019-ben „csak” 180 milliós darabszámot érhet majd el az iPhone-ok forgalma, a 2020-as évet viszont már közel 200, nagyjából 195 millió okostelefon eladásával abszolválhatja majd a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap