Napelemes okosórák a Garmintól, akár „kimeríthetetlen” akkuval

Több okosóránál egyszerre veti be a Garmin a napelemes töltési lehetőséget, és van olyan modell, amit így tölteni sem kell külön megfelelő beállítások esetén.

Napelemes okosórák a Garmintól, akár „kimeríthetetlen” akkuval

A Garmin az utóbbi időben már nem tudja tartani a lépést az okosóra-piacon a nagyobb vállalatokkal, sokáig ott volt a toplistán, és még most is szép példányszámban ad el ilyen viselhető kiegészítőknek. Ezeket a készülékeket általában azok keresik, akik valóban sokat sportolnak, és ehhez egy megbízható, profi funkciókban gazdag társat keresnek.

Galéria megnyitása

Ezúttal kifejezetten olyan okosórákkal állt elő a Garmin, amelyek a napelemes töltésre fektetnek nagy hangsúlyt. Ez nem egy teljesen új lehetőség a Garminnál az okosórák frontján, a Fenix 6X Próból ugyanis már volt Solar jelzővel illetett, napelemes modell. És most ezt a funkciót kiterjeszti a cég négy újabb okosórára is a kínálatában.

Az Instinct Solar modell különösen érdekes lesz, ez ugyanis a napelemmel már akár teljesen töltés nélkül is képes lesz üzemelni, legfeljebb akkor szorul beavatkozásra, ha a beépített akkumulátor az évek során meghibásodik. Viszont csak a Battery Saver módban képes ezt elérni, ilyenkor pedig csökkentett funkcionalitás mellett üzemel. Viszont amikor Expedition módban van, és működik benne a legtöbb képesség, akkor is képes akár több mint kettő hónapon keresztül is üzemelni. Napfény nélküli helyen is sokáig bírja az Instinct, 24 naponta elég tölteni, és ha beltérben van, de azért kap némi fényt, akkor 50 napon keresztül használható töltés nélkül.

Galéria megnyitása

Kettő különlegesebb kivitelben is elérhető lesz az Instinct, készül belőle egy Surf és egy Tactical változat, ezek közül az előbbi 100 méteres vízállósággal kecsegtet, az utóbbi pedig jobb strapabírósággal. Az eszközök képesek GPS nyomkövetésre, a napelemes Power Glass védi őket, és rengeteg különböző szenzort vonultatnak fel.

A normál Instinct 108 ezer forintba kerül, a Solar kivitel pedig már 144 ezer forint, a különlegesebb változatai pedig 162 ezer forintot kóstálnak.

A Fenix 6 szériáról már korábban beszámoltunk, és ezen belül mostantól a Fenix 6 Pro és a Fenix 6S Pro is megvásárolható majd Solar változatban a Power Glass technológiával ellátva. Ezek a készülékek a képességeiket tekintve nem változtak, csak megkapták a napelemet. Ennek köszönhetően viszont sokak számára vonzóbbak lehetnek majd a termékek. Mivel Pro modellekről van szó, ezekből nem hiányzik már az NFC, a Wi-Fi és a GPS sem, van saját tárhelyük, tudnak zenét lejátszani és az alvásfigyelésnek sincsenek híján.

Galéria megnyitása

A Fenix 6 Pro normál óraként 16 napig húzza már a napelemet is kihasználva, a Battery Saver módot aktiválva pedig akár 80 napos üzemidőt is el lehet vele érni. Nagyon sok különböző üzemben használhatóak ezek a Fenix modellek, és az Expedition GPS Activity, valamint más közepes igénybevétellel járó beállításokban 30%-kal tudja a napelem meghosszabbítani az üzemidőt (28 helyett 36 napot bír például ebben az esetben).

A kompaktabb Fenix 6S Pro, ami a hölgyeknek lett tervezve, 10,5 napos üzemidőre lesz képes normál használatban, 59 napig húzza majd energiatakarékos beállításban, és az Expedition GPS Activity mód esetén pedig 26 nappal lehet számolni.

Ezeknél a modelleknél már hivatalosan 306 ezer forintos induló árral kell számolni hazánkban.

Végül befutott a Tactix Delta Solar változata is, ami a Garminnál már egy magasabb árkategóriás megoldásnak számít. Ez az eszköz már katonai felhasználásra is alkalmas, MIL-STD-810 minősítéssel is rendelkezik a vállalat elmondása szerint, és Power Sapphire üveget használ, tehát a napelem zafír kristályüveggel van rajta kombinálva. A katonai oldalát megerősítendő, van egyfajta önmegsemmisítő funkciója is ennek, ami azonnal tud minden létező személyes adatot törölni a kiegészítőből.

Galéria megnyitása

A Tactix Delta Solar normál óraként napelemmel már 24 napot kibír, Expedition GPS Activity módban pedig 56 napon keresztül is gond nélkül hordható. Ha valakinek nagyon hosszú üzemidőre van szüksége, akkor pedig lehet váltani Battery Saver beállításra, és a Delta Solar ilyenkor már 120 napig, szóval nagyjából négy hónapig elmegy egyetlen töltéssel.

A Tactix Delta Solar egyelőre még nem érhető el itthon, de ha eljut majd Magyarországra, ez lesz a legdrágább Solar modell. Az Egyesült Államokban ugyanis már az alapkivitele is 900 dollárba kerül, a Solar pedig 1100 dollárért cserébe vihető haza.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap