Shop menü

NAGYON ZÖLD A SONY BOLYGÓKÉK FÜLESE

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Nagyon zöld a Sony bolygókék fülese

A Sony májusban mutatta be a LinkBuds S fülhallgatóját, amivel tovább bővítette az egyébként is népes vezeték nélküli fülhallgató kínálatát, most pedig a vállalat beharangozta, hogy ez a termék részben környezetbarát lett, és teljes egészében próbál segíteni a természetvédelemért. Jött egy új modell, és adományozási rendszert indít a vállalat.

Már amikor a LinkBuds S bemutatkozott, akkor elmondta a Sony, hogy a terméket jelentős részben újrahasznosításból származó műanyagból gyártja. Ezt azonban mostanában már lassan ki sem kell emelni szerencsére, annyira természetes lesz. Persze a nagy gyártók igyekeznek hangsúlyozni, hogy mennyit áldoznak a környezetvédelemre, és a Sony ennek jegyében most egy teljesen új kivitellel is előrukkolt a LinkBuds S-ből.

Galéria megnyitása

Befutott a „Bolygókék” modell, ami szemlátomást egy másik színváltozatot takar, de a Sony ennek lényegesen nagyobb jelentőséget tulajdonít. Ennél ugyanis műanyag vízadagolókból származó újrahasznosított gyantaanyagot használ a vállalat.

„Az anyagot eredetileg a Sony fejlesztette ki egy új kialakításra törekedve, azzal a céllal, hogy kiterjessze a vízadagoló ballonokból származó újrahasznosított anyagok felhasználási lehetőségeit, és kihasználja öntapadó tulajdonságait.” – olvasható a vállalat hivatalos közleményében.

Galéria megnyitása

Ez az anyag teljesen egyedi mintázattal ruházza fel a LinkBuds S-t, nem lesz két teljesen egyforma termék, ami a Sony szerint még érdekesebbé teszi a fülhallgatót. Persze láttunk már ilyet más újrahasznosított anyagnál is, igazából ez már csak a gyártástechnológián múlik leginkább. A Sony itt tényleg igyekezett a figyelemfelkeltésre.

Azt is kiemelte a vállalat, hogy a LinkBuds S csomagolása egyáltalán nem tartalmaz műanyagot, de ez még csak egy kezdeti lépés egy olyan jövő felé, amikor a vállalat már kizárólag akkor használ majd műanyagot, ha muszáj, és azt is szinte minden esetben újrahasznosításból fogja fedezni. A Green Management 2025 kezdeményezés keretében a cég olyan célokat tűzött ki az anyaghasználat zöldítése mellett, mint az alacsonyabb fogyasztású eszközök tervezése, és a megújuló energiák jobb hasznosítása.

Galéria megnyitása

2050-re a Sony valóban el akarja azt érni, hogy teljesen megszüntesse az ökológiai lábnyomát. A japánok a jelek szerint reálisan látják a dolgot, szemben az olyan nagy technológiai cégekkel, akik már 2030-ra összehoznának hasonló célokat, ami az elemzők szerint szinte elképzelhetetlen.

Végül még azt is megtudhattuk most, hogy minden eladott LinkBuds S révén segítik a vásárlók a környezetvédelmet. Mivel a vállalat 2 dollárt adományoz az eszközök értékesítése után óceánvédelmi tevékenységek támogatására. Arról, hogy a LinkBuds S fülhallgató milyen lehetőségeket biztosít a használóján, korábban részletesen írtunk, mikor a termék debütált.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére