Shop menü

SONY LINKBUDS S – PEHELYSÚLYÚ FÜLHALLGATÓ, AKÁR AR JÁTÉKOKHOZ IS

Az egyik legjobb Sony fülhallgatóval ismerkedhetünk meg, ami annak ellenére nyújt kiváló funkciókat, hogy olcsóbb, mint a vállalat csúcsmodellje, a WF-1000XM4.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Sony LinkBuds S – Pehelysúlyú fülhallgató, akár AR játékokhoz is

Februárban mutatta be a Sony az első LinkBuds fülhallgatóját, ami egy nagyon érdekes, nyílt hangrendszerű konstrukció lett. A LinkBuds S most már a hagyományosabb kialakítás irányába mozdult el, megtartva a légiesen könnyed felépítést és a magas minőségű zenelejátszás támogatását.

A LinkBuds S az első LinkBuds és a WF-1000XM4 közé sorol be a kínálatban, és egy nagyon jól eltalált konstrukció lett, ami könnyen arathat nagy sikert a vásárlók körében. Hogy honnan ered az S betű jelzés, azt nem tudjuk, talán a kicsi méretre utal, de a LinkBuds radikális kialakításának itt már nyoma sincs, ez a készülék egy nagyon könnyű, de zárt füles lett szilikon illesztékkel és a hallójáratba bepasszoló kialakítással. A megszokottnál könnyebb az újdonság, és remek lehetőségeket tartogat.

Galéria megnyitása

Mindössze 5 milliméteres hangszóróval rendelkezik a LinkBuds S, ami hozzájárul a kompakt és könnyű kialakításhoz. Az apró hangkeltő elsőre nem hangzik jól, de a Sony elmondása alapján a hangzásra nem lehet majd panasz, és az első beszámolók is ezt támasztják alá. Nagyon tiszta hangot produkál a kiegészítő, és a középső tartomány az, amit leginkább az előtérbe helyez, sem a magasak, sem pedig a mélyek nem tolakodók.

Galéria megnyitása

A Sony nagy rutinnal rendelkezik az aktív zajszűrés tekintetében, és az ANC itt képes lesz arra, hogy mindenféle környezethez és igényhez megfelelően alkalmazkodjon. Miközben természetesen a felhasználó gesztusokkal úgy tudja vezérelni, ahogyan csak szeretné. Biztonsággal lehet majd hordani az utcán, mert beengedhet minden fontos zajt, a metrón pedig ki tudja zárni a zavaró tényezőket. Ha beszélgetne az ember, akkor sem fog csődöt mondani. A Sony igyekszik haladni a korral, és kiemelte, hogy a LinkBuds S révén a kiterjesztett valóságot kihasználó játékok is kiválóan élvezhetőek.

Galéria megnyitása

A fülhallgató támogatja a DSEE Extreme hangzásjavító technológiát az Edge MI felhasználásával. A gyengébb minőségű anyagokat magától fel tudja skálázni a funkció, hogy akkor is jobb legyen az élmény, ha egyébként az alap gyenge minőségű. 360 Reality Audióval is számolni lehet, ami térbe helyezi át a filmeket, játékokat vagy akár zenéket. Dolby Atmos opció is van, és még ugyanezen a téren a 360 Spatial Sound is biztosított.

Galéria megnyitása

Bluetooth 5.2 modult használ a LinkBuds S, és azt is megtudhattuk, hogy egy firmware frissítés révén képes lesz kihasználni az új LE Audio technológiát is. Az AAC és az SBC tömörítések mellett itt van LDAC támogatás is, ennek köszönhetően pedig megkapta a teljes értékű Hi-Ras Audio minősítést. Megtalálható az eszközben a Sony V1 processzor, ami a hangzásjavító és a zajszűrés esetében is munkába fog lépni.

Galéria megnyitása

A termék támogatja a digitális asszisztens szolgáltatások használatát, így nemcsak érintéses gesztusokkal lehet majd kezelni. Van benne viselésszenzor, ennek köszönhetően amikor kiveszi az ember a füléből, azonnal le fog állni a lejátszás, és tartalékra áll át az eszköz. Endel és Spotify Tap támogatás is biztosított itt, és a Google által fejlesztett Fast Pair gyors társítási lehetőséget is biztosítja, emellett pedig még a Swift Pair is adott a Windows rendszerű portékák használata esetére. Több forráshoz is képes kapcsolódni a masina.

Galéria megnyitása

Mindössze 4,8 gramm a termék, és a Sony elmondása szerint nincsen párja a piacon ebből a szempontból. Ez a világ legkönnyebb és legkisebb vezeték nélküli fülhallgatója ANC-vel és valódi Hi-Res Audio minősítéssel. Barna, fekete és fehér színekben lesz megvásárolható a LinkBuds S. Kiemelte a Sony, hogy környezetbarát a termék több szempontból is, és bírja majd a nedvességet, IPx4 minősítéssel rendelkezik, szóval az eső nem fog benne kárt tenni.

Galéria megnyitása

Jól bírja majd egy szusszal a fülhallgató, a Sony a tömegcsökkentés mellett szerencsére nem feledkezett meg a korrekt üzemidő biztosításáról sem. 9 órán keresztül lehet majd használni ANC nélkül, és még aktív zajszűrés mellett is elérhető lesz 6 órányi üzemidő. A tokba nem túl kövér telep került, csak 20 órás teljes üzemidővel lehet számolni. Tölteni csak vezetéken lehet a kütyüt, ami a megcélzott árszinten már azért hiányosságként élhető meg, de gyorstöltés legalább van alap szinten, 5 perc alatt 1 órányi üzemre elég energiát tud magába szívni.

Galéria megnyitása

A Sony LinkBuds előre láthatólag 70 ezer forintba kerül majd Magyarországon. Május végén kerül bevezetésre az eszköz, szóval a következő napokban felkerül a boltok polcaira, nem kell rá várni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére