Shop menü

NAGYON GYORSNAK ÍGÉRKEZIK A GEFORCE RTX 4080 LAPTOP GPU

Egyelőre csak néhány információmorzsa árulkodik az újdonság várható teljesítményéről, az előzetes kép azonban már így is impresszívnek tűnik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Nagyon gyorsnak ígérkezik a GeForce RTX 4080 Laptop GPU

Az Nvidia következő generációs mobil videokártyái néhány nap múlva debütálnak, ugyanis a vállalat a CES 2023 alkalmából egy újabb GeForce Beyond című előadás keretén belül mutathatja be őket, méghozzá egy vagy két új asztali videokártya társaságában. A mobil GeForce RTX 40 kínálattal kapcsolatban már érkeztek információk korábban, most pedig a sorozat egyik leggyorsabb tagjáról, a GeForce RTX 4080 Laptop GPU-ról is kiszivárgott néhány extra adat, hála egy Geekbench bejegyzésnek.

Galéria megnyitása

Az új videokártyákkal felszerelt konfigurációkat már tesztelik, ezek többnyire az Intel legújabb, 13. generációs Core sorozatú mobil központi egységeivel érkeznek. Köztük lesz az Acer felsőkategóriás gamer noteszgépe, az Acer Predator PH16-71-es modell is, ami a 24 maggal felvértezett Core i9-13900HX processzor és a GeForce RTX 4080 Laptop GPU segítségével próbálja majd lenyűgözni a tesztelőket és a termék leendő tulajdonosait is.

Az AD104-es GPU köré épülő GeForce RTX 4080 Laptop GPU az adatok alapján 58 aktív SM tömbbel érkezik, azaz összesen 7424 aktív CUDA magot foghat munkára. A GPU mellé 12 GB-nyi fedélzeti memória kapcsolódik, ahogy azt a korábbi szivárgásokból már sejthettük. Maga a GPU ebben a konfigurációban 2,01 GHz-es boost órajelig jutott, ami 29,7 TFLOP/s-os egyszeres pontosságú (FP32-es) számítási teljesítményt eredményez.

Galéria megnyitása

Noha az OpenCL API-t használó teszt nem igazán mutatja meg, milyen teljesítményre képes a GPU játékok alatt, inkább a nyers számítási teljesítményről rántja le a leplet, mégis alkalmas arra, hogy a termék teljesítményét összemérjék a GeForce RTX 30 Laptop GPU sorozat releváns tagjaiéval.  Az új videokártya az adatok alapján legalább 30%-kal gyorsabb lehet az aktuális mobil csúcskártyához, a GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU modellhez képest, míg a GeForce RTX 3080 Laptop GPU teljesítményét már 42%-kal múlja felül ugyanebben a tesztben.

A GeForce RTX 40 Laptop GPU sorozat tagja várhatóan a CES 2023-ra időzített GeForce Beyond előadáson debütálnak, és nem sokkal utána kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válnak, méghozzá az Intel legújabb, Raptor Lake-H/HX/HK sorozatú mobil processzoraival karöltve.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére