Nagyon félresikerült a KB4535996-os Windows 10 frissítés

A hibák listája egyre csak bővül, ám a Microsoft hírünk írásáig még nem reagált a felhasználói panaszokra.

Nagyon félresikerült a KB4535996-os Windows 10 frissítés

Egyre gyűlnek a panaszok a Windows 10 egyik legutóbbi opcionális frissítőcsomagja ellen, amely a KB4535996-os jelölést viseli. Korábbi hírünkben néhány hibáról már beszámoltunk, ám azóta újabb kellemetlenségeket írnak a frissítés számlájára, ugyanis a hibajelenségek a telepítés után kezdődtek, a frissítés eltávolítása pedig száműzi a kellemetlenségeket is.

Galéria megnyitása Ezt a csomagot egyelőre nem érdemes telepíteni... A legfrissebb tapasztalatok alapján számos Windows 10 felhasználó arra figyelt fel, hogy a csomag telepítését követően már nem lehet úgy alvó állapotba küldeni a noteszgépeket és az asztali számítógépeket, mint korábban: egyes konfigurációk egyszerűen nem hajlandóak alvó módba lépni, míg másoknál néhány óránként automatikusan felébred a rendszer. Utóbbi asztali számítógépeknél extra fogyasztást okoz teljesen feleslegesen, a noteszgépek esetében pedig teljese nullára merülhet az akkumulátor, amennyiben a felhasználó nem veszi észre a hibát. A Windows Latest szerint sok hasonló panasz érkezik az említett frissítésre a különböző fórumokon és egyéb felületeken keresztül, ám az egyelőre még nem derült ki, pontosan mi okozza a hibát.

A KB4535996 a fentiek mellett sajnos számos egyéb problémát is okoz, mint például véletlenszerű rendszerfagyásokat, hangkártya hibákat, valamint egyebeket is – már ha egyáltalán települ. Ezeken kívül előfordulhat lassulás a rendszerindításban, valamint a Sign Tool működése is rendellenessé válhat, sőt, akár a videokártya is eltűnhet a rendszerben, ha éppen nem rendszer-összeomlás miatt válik ideiglenesen használhatatlanná.

A hibák listája tehát egyre csak bővül, ám a Microsoft még mindig nem reagált ezekre hivatalosan: a KB4535996-os frissítés terméktámogatási lapján az szerepel, hogy a vállalat egyelőre nem tud hibákról, amelyek ezt a csomagot érintenék. Egyébként a frissítőcsomag elsődlegesen azért érkezett, hogy javítsa a Windows Search funkcióval kapcsolatos problémákat, ám a jelek szerint sok egyéb hibát is hozott, így nem biztos, hogy megéri telepíteni, főleg, mivel nem kötelező, hanem opcionális frissítésről van szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap