Nagyobb optikai zoomra gyúr a Samsung is

Nagyobb optikai zoomra gyúr a Samsung is

A Samsung hivatalosan még nem jelentett be olyan okostelefont, ami háromszorosnál nagyobb zoomálásra lenne képes, sőt, még olyan kameramodult sem, ami ilyen lehetőséget tudna biztosítani. Viszont most több kép is megjelent egy olyan kameráról, ami ötszörös zoomolásra képes, és a nyár folyamán az első kész mobil is bemutatkozhat.

A Huawei és az Oppo már létrehozott olyan mobiltelefont, ami legalább 5x zoom funkciót biztosít hardveres alapon egy speciális kamerának a közbenjárásával, és most a Samsung is felszállhat erre a vonatra. Az okostelefonok körében kijelenthető, hogy jelenleg a kamera az egyik legdinamikusabban fejlődő komponens, és a Samsung nem teheti meg, hogy lemarad a versenytársai mögött ezen a téren. Éppen ezért állítólag már a Galaxy Note új generációja képes lesz ötszörös optikai zoomolásra.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Iparági források szerint a Samsung Electro-Mechanics részlege már megkezdte a tömeggyártását annak a modulnak, amivel a vállalat biztosítani fogja a korábbinál nagyobb zoomolási lehetőséget. A komponens elvileg nagyon lapos profillal fog rendelkezni, mindössze 5 milliméteres lesz, hogy a beépítése ne okozzon problémát. És ez is periszkópos elven működhet majd, mint a Huawei és az Oppo esetében látott rendszerek, viszont itt nem kör alakúak lehetnek a lencsék a modulban, hanem téglalapok, és egyebek mellett ennek is köszönhető majd az, hogy vékony tud maradni. Az alábbi képen már elvileg az figyelhető meg, hogy a Samsung ötszörös zoomkamerája milyen közelítést fog biztosítani a korábbi, kétszeres nagyításhoz viszonyítva.

 

Galéria megnyitása

A Samsung remek innovációkkal tud szolgálni, de egyébként ehhez a fejlesztéshez valószínűleg nem teljesen saját kútfőből merítette az ötletet. A rendszeres olvasóink talán emlékeznek még arra a korábbi hírre, ami január végén jelent meg, és arról szólt, hogy a vállalat felvásárolja a Corephotonics nevű céget, mely közreműködött annak a periszkópos kamerának a létrehozásában, amit például az Oppo használ a Reno tízszeres zoomolási lehetőséget biztosító kivitelénél. Szóval a Samsung is a Corephotonicsra támaszkodva hozhatja létre a saját konstrukcióját.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap