Ultrazoomos Samsung mobil jöhet a jövőben?

A vállalat állítólag felvásárolja a Corephotonics-ot, akinek a nevéhez köthetően már láttunk extrém mobilkamerás fejlesztést.

Ultrazoomos Samsung mobil jöhet a jövőben?

Az a hír járja, hogy a Samsung megvásárol egy izraeli székhelyű vállalatot, ami korábban az Oppóval is együtt dolgozott, és egy igazán különleges fejlesztést tett le az asztalra. A Corephotonicsról van szó, melyre állítólag nem kevesebb mint 150-160 millió dolláros összegért teheti rá a kezét a dél-koreai alakulat, ha a pletyka igaznak bizonyul.

Egy magát megnevezni nem kívánó, de az ügyhöz állítólag meglehetősen közel álló forrás arról számolt be a napokban, hogy a Samsung szőröstül-bőröstül bekebelezi azt a céget, ami egyebek mellett az Oppo által korábban már többször is bemutatott, periszkópos kamerarendszer megalkotásában közreműködött. Épp nemrégiben számolhattunk be arról, hogy az Oppo egy triplakamerás modullal már tízszeres zoomátfogót hozott létre, és az MWC keretében meg is fogja ezt mutatni a vállalat a nagyközönség számára.

Galéria megnyitása
Corephotonics Falcon kameramodul

Ennél is érdekesebb, hogy az izraeli szakemberek állítólag már egy jól komolyabb megoldáson is dolgoznak, ami még az Oppo által részletezettnél is sokkal nagyobb zoomolási lehetőséget biztosítana. A Corephotonics a hírek szerint 25-szörös zoomátfogást nyújtana okostelefonok fedélzetén. Ha ez összejön a cégnek, akkor már olyan zoom tartománnyal lesz képes dolgozni az adott mobil, mint egy átlagosnak tekinthető ultrazoomos fényképező. Az persze kérdéses, hogy ez a konstrukció pontosan hogyan áll majd össze (állítólag itt már több képkocka összedolgozása is előkerülhet majd), de az egészen biztos, hogy bármilyen konfigurációról is legyen szó, hasonlót ígérő megoldással eddig egyáltalán nem találkozhattunk, szóval mindenképpen egyedi lehet.

A Corephotonics egyébként olyan támogatókkal rendelkezik, mint a MediaTek, a SanDisk vagy a Foxconn, sőt mi több, a Samsung Ventures is közeli viszonyt ápol a céggel, szóval megvan az a kapocs a két fél között, aminek a mentén létrejöhet a teljes felvásárlás. A Samsung jelenleg kiváló kamerákat készít, de a zoomolás terén nem nyújt kiemelkedőt, hiszen míg a Huawei már ötszörös zoomátfogást is felvonultat a Mate 20 Próval, addig Samsung kamerarendszerei mindössze kétszeres nagyításra képesek, ami értelemszerűen jóval kisebb mozgásteret jelent.

A felvásárlásról szóló hírt a Samsung és a Corephotonics sem erősítette meg egyelőre, egyik fél sem kívánta kommentálni az ügyet.

Érdekesség még az akvizíció kapcsán, hogy a Corephotonics egyébként éppen egy jogi vitát próbál rendezni az Apple-lel. A két cég a duálkamerás iPhone-ok miatt kénytelen bíróságra járni, és nem meglepő módon a szabadalmak felhasználása képezi a vita tárgyát, aminek a lezárására nem tudni, mikor kerülhet sor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap