Mirror's Edge áttekintés

A DICE hamarosan megjelenő FPA-ja (First Person Action-adventure) a Mirror's edge egészen egyedi játéknak ígérkezik, ezért úgy gondoltuk itt az ideje egy kicsit felmelegíteni a témát.

Mirror's Edge áttekintés

A DICE (Digital Illusions Creative Entertainment) hamarosan megjelenő FPA-ja (First Person Action-adventure) a Mirror's edge egészen egyedi játéknak ígérkezik, ezért úgy gondoltuk itt az ideje egy kicsit felmelegíteni a témát tekintettel az egyre közeledő megjelenési időpontokra.

A sztori:

Hősnőnk Faith egy futár, ám nem akármilyen, hanem információ futár. Alvilági alakoktól kap megbízást és visz információkat ahova kell. Hogy miért van erre szükség egy információs társadalomban, telefon és internet mellett? Mert egy olyan világban helyezték el a történetet ahol a totalitariánus regime (Az anarchia ellentéte, erősen központosított, az uralkodó csoport nem tartozik senkinek felelősséggel, abszolút hatalma van) mindent megfigyel és lehallgat. Hősnőnk pedig nem véletlenül lett futár és nem pék vagy titkárnő, a szüleit megölték mikor tüntettek a rendszer ellen és így az utcára került. Ott megtanulta, hogy ne bízzon a modern kommunikációs csatornákban…

A lány célja, hogy megmentse a húgát, akit valami olyan bűnnel vádolnak, amit nem követett el. Eközben persze ő is célponttá válik ahogy haladnak az események.

A játék:

Ahogy a videók is mutatják érdekes színvilága és hangulata van. A tiszta világos színek a jellemzőek, amihez remek zene társul. Ezek együtt nagyszerű hangulatot adnak a játéknak így a videók alapján. A first person nézet is dícséretre méltó, ami a pozitívum, hogy láthatjuk karakterünk kezeit lábait mozgásnál. Akinek elsőre szokatlan és nem tudja rögtön megtervezni az olykor összetett utakat és mozgáskombinációkat az se tolja félre a játékot, mert a hintek remekül segítenek (ki lehet kapcsolni) és van „Reaction Time” mód is (olyasmi mit a bullet time). Lesz a játékban Time Attack melyben egy adott pályarészt a lehető leggyorsabban kell végigfutni, itt előző próbálkozásunk Ghost-ja is segít minket. A másik fontos megjegyzendő, hogy a játék nem FPS, alapvetően nincs is fegyverünk. Az egyetlen mód, hogy szerezzünk ha lefegyverezünk egy ellenfelet, de még így sem érdemes huzamosabb ideig ragaszkodnunk hozzá, mivel a fegyver súlya lassít minket, minél nagyobb, annál jobban és bizony kapaszkodni sem tudunk ha nálunk van, hisz lefoglalja Faith kezeit.

 

A Mirror’s Edge Unreal Engine 3-at használ, a várható megjelenése pedig november 11-én lesz Xbox360ra és PS3-ra, míg a PC-s verzióra 2009 január 6-ig kell majd várnunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward