MicroLED TV-t is kiállított Berlinben az LG

A különleges készülék intenzív fényerővel, csaknem 4,4 méteres képátlóval és 4K-s felbontással dolgozik.

MicroLED TV-t is kiállított Berlinben az LG

Az IFA 2018 keretében az LG lerántotta a leplet a világ első 8K felbontású OLED televíziójáról, ami döbbenetes képminőséggel tud szolgálni. Viszont nemcsak ezért volt érdemes ellátogatni az elektronikai kiállításon a vállalat standjához, hanem azért is, mert egy MicroLED technológiás prototípust is közszemlére tett.

Az első MicroLED televíziót a Samsung mutatta be az év elején. A The Wall névre hallgató megoldás 146 hüvelykes méret mellett vonultat fel 4K-s felbontást. Ezzel szemben az LG Display által megalkotott készülék 173 colos lett változatlanul 4K-s felbontás mellett. Ez alapján úgy tűnhet, hogy az LG jobban kitett magáért, de valójában a MicroLED-nél a gyártók jelenleg arra törekednek, hogy minél kisebb méretbe tudjanak belesűríteni nagy felbontást. Tehát a Samsung kisebb LED-eket tudott létrehozni, mint a riválisa, ráadásul hamarabb is készült el az első ilyen televíziójával. Ezek alapján úgy fest, hogy a MicroLED fronton egyelőre mindenképpen a Samsung áll jobban, de nincs túl nagy lemaradásban az LG sem.

Galéria megnyitása

Azt lehet még erről a megoldásról tudni, hogy több kisebb modulból épül fel, de ez nem az LG MicroLED-jének a sajátossága, hanem valószínűleg minden MircoLED technológiás kijelző esetében így lesz. A Samsung által életre hívott The Wall is moduláris. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően rugalmasan lehet felhasználni és rendkívül jól alakítható a dizájnja, a vásárlók egyedi kérésekkel is előállhatnak speciális igényekhez. Az LG által alkotott 439 centiméteres prototípus televízió a helyszíni beszámolók szerint nagyon szép képminőséggel szolgált, és valóban ragyogó fényerőt nyújtott, ugyanakkor közelről szemre véve látni lehetett a modulok határvonalait. Sajnos az LG közleményt egyáltalán nem adott ki a MicroLED-del kapcsolatosan, így semmilyen további részletről nem áll módunkban beszámolni a panelről.

Az OLED és a MircoLED összevetésében egyébként az a legnagyobb előnye az utóbbinak, hogy míg az OLED esetében a fényerő viszonylag szűk határok között mozog, addig a MicroLED-nél ezen téren nincs probléma, hatalmas fényerőt képes magából kipréselni egy ilyen panel. És ennek a tulajdonságának köszönhetően szinte bármilyen környezetben gond nélkül helyt tud állni. Hosszabb távon pedig a jobb élettartam, ami az előnyére válhat az OLED-del szemben, valamint elvileg itt a beégés lehetőségével sem kell számolni, és fáradni sem hajlamosak a MicroLED-ek. Az viszont komoly kérdés, hogy mikorra kerülnek olyan méretben bevetésre, hogy elfogadható képátlóval tudjanak szolgálni 4K felbontás mellett. A méret problémáját jól mutatja, hogy az LG egyelőre a kisebb mozikban, lakásokban kialakított termekben látja a felhasználási lehetőséget.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward