Bemutatta a világ első 8K OLED TV-jét az LG

A dél-koreai alakulat Berlinben rántotta le a leplet a készülékről, és egy újabb elsőséget zsebelt be ezzel.

Bemutatta a világ első 8K OLED TV-jét az LG

Az LG toronymagasan vezeti az OLED TV piacot, és sok riválisa is tőle vásárolt OLED paneleket használ, ami nem véletlen. A vállalat gőzerővel fejleszt, és folyamatosan képes előállni újabb és újabb innovatív megoldásokkal. Az IFA 2018 alkalmából egy 8K felbontású OLED televíziót állított a kamerák kereszttüzébe a gyártó.

Az LG által leleplezett televízió képességeivel kapcsolatban túl sokat nem tudhattunk meg, az LG ezúttal kizárólag arra koncentrált, hogy milyen lenyűgöző az eszköz felbontása. Egészen pontosan egyébként 7680 x 4320 képpont, vagyis 33 177 600 pixel népesíti be a készülék felületét, ami minden bizonnyal döbbenetes részletgazdagságot fog eredményezni. Ráadásul meglehetősen nagy a készülék, hiszen 88 hüvelykes a képátlója. Ez utóbbi is előrelépésnek tekinthető lényegében, ugyanis eddig a kereskedelmi forgalomba került OLED televíziók legfeljebb 77 colos átlóval szolgáltak, erre pedig csaknem 30 centivel sikerült most rálicitálni.

Galéria megnyitása

Mint minden OLED televíziónak, ennek is önálló fénye van, és valódi feketével képes szolgálni kiváló dinamika mellett, ami nagyszerű kontrasztarányt garantál. Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company vezetője elmondta a technológia újítás kapcsán, hogy a vállalatnál biztosak abban, hogy a 8K OLED TV a következő kulcsfontosságú lépés a televíziók evolúciójában. És ahogy mostanra már egészen elterjedtek lettek a 4K OLED panelek, hasonló lesz a helyzet a 8K OLED egységek esetében is.

A cég örömmel emelte ki, hogy egyébként nemcsak technológia úttörő szerepében sikeres, hanem a kereskedelmi forgalomba szánt termékeivel is. A hivatalos közleményben szereplő előrejelzés szerint az LG 2022-ban már 9 milliónál is több OLED TV-t értékesíthet, és a termelés növekedésével arányosan egyre elérhetőbbé válnak az ilyen készülékek, tehát idővel az alsóbb árkategóriákban is felbukkanhatnak már az ilyen televíziók. A vállalat nagyon bizakodó a 8K OLED televíziók kapcsán is. Úgy számol az LG, hogy 2022-re a 8K-s TV-knek a forgalma meghaladhatja majd az 5 milliós példányszámot, és a piacvezető megoldás az OLED technológia lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap