Megskalpolták és alaposan tuningolták is a Core i7 8086K-t

Az elkövető Der8auer volt, aki 7200 MHz fölé emelte a processzor magórajelét, de előtte még eltávolította az IHS alatt lapuló gyári pasztát.

Megskalpolták és alaposan tuningolták is a Core i7 8086K-t

Az Intel jubileumi Core i7-es processzora, a Core i7-8086K a napokban mutatkozott be, és már kereskedelmi forgalomban is kapható, úgyhogy valószínűleg hamarisan itthon is felbukkan. Az ünnepi CPU a Core i7-8700K alapjaira épül, de válogatott lapkát használ, így 4 GHz-es alap- és 5 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen ketyeghet.

Galéria megnyitása

Az új processzort a neves német tuningmester, Der8auer már meg is kaparintotta, hála a G.Skillnek, ugyanis a G.Skill standján lehetőséget kapott arra, hogy megskalpoljon egy ilyen processzort, majd folyékony nitrogén segítségével az utolsó megahertzet is kisajtolja belőle. A skalpolás végén kiderült, hogy jubileum ide vagy oda, az Intel továbbra is pasztát használ a különleges processzornál, nem forrasztást, így ezt le kellett cserélni a sikeres tuning érdekében a szokásos Thermal Grizzly pasztára.

Galéria megnyitása

Amikor ez készen volt, egy ASUS RoG Maximum X Apex alaplapka került a processzor, ahol egyszerű dolga volt Der8auer-nek: csak vissza kellet töltenie a Core i7-8700K-hoz korábban alkalmazott profilt, majd Windows-on belül már csak a VCore értékét, a szorzót, valamint a BCLK-t kellett állítgatnia mindaddig, míg el nem érte a processzor határait.

Galéria megnyitása

Némi próbálkozás után 1,87 Voltos feszültség, 72x-es szorzó és 100,59 MHz-es BCLK beállításával 7243,92 MHz lett az utolsó stabil órajel, ugyanis 7300 MHz-nél már összeomlott a rendszer. A tuning során ráadásul minden processzormag és szál is aktív maradt. Az eseményről egy rövid videó is készült, ami az alábbiakban tekinthető meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward