Megmutatta hajtogatható mobilját az Oppo

Megmutatta hajtogatható mobilját az Oppo

Az Oppo hivatalosan nem jelentett be széthajtató okostelefont a Mobil Világkongresszuson, de a cég vezérigazgatója, Brian Shen a Weibón megmutatta a működő prototípust, ugyanis ilyennel már rendelkezik a vállalat. Az eszköz meglehetősen szemrevaló lett, viszont az újdonság hatása nem sugárzik belőle, mert erősen hajaz egy másik gyártó konstrukciójára.

Galéria megnyitása

Az Oppo által kidolgozott okostelefon szinte teljesen ugyanúgy néz ki, mint a Huawei megoldása, a Mate X. Ha nem merülünk bele nagyon a részletekbe, akkor lényegében csak nüansznyi különbségeket lehet felfedezni a két szerkezet között. Az Oppo egyelőre semmilyen névvel nem illette a prototípusát, és igazából a specifikációjára vonatkozó adatokat sem szeretett volna elárulni, ez persze teljesen érthető azt figyelembe véve, hogy még fejlesztés alatt áll az eszköz.

Galéria megnyitása

A hajtogatható készüléknek aránylag vékony a kávája, és zárt állapotában a megjelenítője kívülre kerül. Nincs előlapi kamerája, hanem amikor össze van zárva, akkor a hátra kerülő panelrészt lehet használni az önarcképek készítéséhez, valamint a videohívások bonyolításához. Duálkamerával rendelkezik az Oppo prototípusa, és van itt LED-es segédfény is azokra az esetekre, ha rosszabb fényviszonyok mellett kellene valamit megörökíteni. A zsanér minden összehajtható mobilnál kiemelten fontos, hiszen ennek egyrészt nagyon pontosan kell mozogni, másrészt több tízezernyi nyitást követően is tökéletesen kell dolgoznia. És az Oppo gépezetnél bizony még látszik, hogy a zsanér valószínűleg nincs kész, mert nem túl kifinomultan fest. A masina peremén láthatóak a bekapcsoló és a hangerő gombok helyei, valamint egy negyedik felület is ki van itt alakítva, ez talán az ujjlenyomat-olvasóhoz tartozik, de más célt is szolgálhat, például nyithatja a másodlagos kijelzőt – hasonlót már láttunk a BBK Electronics konszernen belül a Vivónál a NEX Dual Display esetébe.

Galéria megnyitása

Brian Shen azt kérdezte a Weibón a követőitől, hogy szeretnék-e, ha gyártásba kerülne a készülék. A szakember arra vonatkozóan nem közölt semmilyen információt, hogy milyen ütemterv mentén készülhet el a különleges okostelefon. De az szinte biztos, hogy ha megvalósul, akkor nem lesz olcsó mulatság abból kiindulva, hogy a Samsung Galaxy Fold 1980 dollárra lett beárazva, a Huawei Mate X pedig 2300 eurós összegért cserébe kaparintható majd meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap