Döbbenetes lett a Huawei összehajtható mobilja

A Mate X több szempontból is különlegesnek ígérkezik; hatalmas kijelző, 5G támogatás és brutális ár jellemzi.

Döbbenetes lett a Huawei összehajtható mobilja

A Huawei egyebek mellett az összehajtható okostelefonját is megvillantotta a Mobil Világkongresszuson, és az eszköz egészen lenyűgöző látványt nyújt, ráadásul a képességeit tekintve sem lehet rá panasz. Több egyedi újítást is csempészett a fedélzetre a gyártó, mondhatni mindent beleadott.

A Huawei a Mate termékcsaládon belül állítja rajthoz a hajtogatható megjelenítővel ellátott készülékét, az újdonság a Mate X névre hallgat. Az összehajtható mobilok kétféle receptet követhetnek, az egyik esetben van egy nagy megjelenítő, ami kívülre kerül zárt állapotban, a másik pedig, amikor az összehajtott készüléknek belül van a flexibilis panelje. A Mate X-nél a tervezők az előbbi kivitelt valósították meg, szóval az összehajtott mobilnak a hátoldalára is átnyúlik majd a kijelzője. A Samsung Galaxy Foldnál látott dizájnnal ellentétben ez elvileg egyszerűbben megvalósítható, mert a megjelenítőnek kevesebb stresszt kell elviselnie az összehajtások alkalmával, de ez semmit nem von le abból, hogy a végeredmény igazán látványos. Talán még látványosabb is, mint a Samsung alkotása.

Galéria megnyitása

A Huawei Mate X szinte teljesen kávamentes, bemetszés nélküli, és 8 hüvelykes a megjelenítője nyitott állapotban, a bevetésre küldött AMOLED megjelenítő 2480 x 2200 képpontos felbontású. Amikor össze van csukva a mobil, akkor előre egy 6,6 colos panelrész figyel 2480 x 1148 pixellel, hátra pedig egy 6,38 hüvelykes felület kerül 2480 x 892 képponttal. Az összeghajtató okostelefonoknál a zsanér megoldása mindig nehéz feladat, de a Huawei természetesen ezt az akadályt is legyőzte. A Falcon Wing dizájn néven emlegetett zsanér lehetővé teszi a telefon teljes összehajtását. egyáltalán nem lesz rés a két rész között. A Mate X a vékonyabb részeken mindössze 5,4 milliméteres, és összehajtott állapotában is csak 11 milliméterre emelkedik ki a síkból, ami igazán figyelemre méltó. A szoftveres lehetőségek terén csak a multitasking hangsúlyozására koncentrált a Huawei, ami egy kicsit sajnálatos.

Galéria megnyitása

A Mate X neve mellett kiemelendő, hogy az 5G támogatásnak sem lesz híján. Így ez az első olyan okostelefon, ami összehajtható és még a következő generációs hálózatra is képes kapcsolódni. Ennek a megvalósítását pedig a Huawei egy saját fejlesztésű modemmel oldotta meg. A Balong 5000 dolgozik benne a csúcssebességet nyújtó HiSilicon Kirin 980 mellett. Ez egy olyan modem, ami akár 4,6 Gbps-os letöltési tempót is tud nyújtani, és teljes körű 5G támogatást biztosít magában (SA, NSA, valamint 6 GHz alatti és mmWave sávok). A rendszermemória 8 GB-os méretet öltött, így valószínűleg minden helyzetben elegendő RAM-mal tud majd gazdálkodni az eszköz. A háttértár kapacitása pedig 256 GB-os lesz, és ezen a ponton még arra is fény derült, hogy NM Card révén bővíthető a rendelkezésre álló hely. A Dual-SIM lehetőség is biztosított, ami külön öröm.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A különleges készüléknek csak a hátán van kamerája, de mivel abba az irányba is egy meglehetősen nagy kijelző tekint az összehajtást követően, így minden gond nélkül lehet majd vele kiváló minőségű önarcképeket készíteni – és videohívások is bonyolíthatók. A Huawei Mate X kizárólag sötétkék színben lesz megvásárolható. A készülék rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, ez pedig a peremére került, szóval nem a megjelenítőbe van rejtve. Az okostelefon kettő különálló akkumulátorral lett ellátva, melyek együttesen 4500 milliamperes kapacitásúak. És van itt gyorstöltés is, ráadásul olyan teljesítménnyel, amilyennel korábban még egyetlen mobilnál sem találkozhatott a közönség: 55 wattal tud tölteni a Mate X. Az új SuperCharge 30 perc leforgása alatt 85 százalékos töltöttségi szintet képes garantálni. Ráadásul egy olyan extrával is számolni lehet, hogy a Mate X töltője tudja majd táplálni a MateBookot, ami az utazások alkalmával igazán jól jöhet.

A Huawei Mate X egy egészen elképesztő eszköz lett, több ponton is páratlan, és ennek megfelelően az ára is csillagászati. 2300 eurós összeget kell majd érte kifizetni. De ebben már benne van az a speciális védőtok is, ami direkt a széthajtható eszközre lett szabva.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap