Reflektorfényben a hajtogatható Galaxy Fold

Rengeteg információ derült ki a Samsung eddigi legkülönlegesebb okostelefonjáról, ami elképesztően drága lesz.

Reflektorfényben a hajtogatható Galaxy Fold

A dél-koreai alakulat tavaly novemberben az SDC fejlesztői konferencián már megvillantotta az összehajtható okostelefonját, de akkor kevés információval szolgált. Most lényegesen több részletre derült fény, ráadásul már azt is tudjuk, mikor kezdődik a forgalmazása, és mennyibe fog kerülni.

Galéria megnyitása

A bemutató során kiderült, hogy ezt a készüléket nem egy szimpla betűjelzéssel fogja illetni a Samsung, hanem a Galaxy Fold néven fog futni. A készülék a korábban látottaknak megfelelően kettő kijelzővel lesz ellátva, belül egy 7,3 colos (1536 x 2152) megoldás, kívül pedig egy 4,6 hüvelykes (840 x 1960) figyelhető majd meg. A hajtogatható Infinity Flex Display panel sajnos nem mentes a bevágástól, a jobb felső sarka egy egészen nagy terület „hiányos”. A termék egy rendkívül bonyolult, de strapabíró zsanérral lett ellátva, ami megbízhatóan teszi majd a dolgát akár 100 ezernél több kinyitást és bezárást követően is. Érdekesség, hogy a burkolat színét tekintve egészen nagy lesz itt a vásárlók mozgástere, a négy alapszín (ezüst, fekete, kék, zöld) mellett ugyanis a zsanért takaró elemet is lehet majd cserélni.

Galéria megnyitása

A szoftveres oldalon ki lett emelve, hogy a kontinuitás rendkívül fontos volt a gépezet megalkotása során, de ennek köszönhetően nagyon sima lesz az átmenet a külső kijelző és a belső panel között a nyitás – vagy éppen a zárás – pillanatában. Az appok pillanatok alatt mindig olyan grafikus felületet öltenek, ami az adott helyzetben a legideálisabb. Itt már három alkalmazás is futtatható lesz egymás mellett külön ablakokban, és a kijelző virtuális felosztását lehet majd változtatni igény szerint. A Galaxy Fold tobzódik a kamerákban. Lesz a hátulján egy triplakamerás modul, ami sok lehetőséget fog nyújtani. Az előlapján egy sima szelfikamera tűnik majd fel, ami a videocsevegéseknél is használható lesz, a széthajtását követően pedig kettő újabb képalkotó bukkan elő, ezek a bemetszésen helyezkednek el.

Galéria megnyitása

A Samsung nem jelentett ki, hogy milyen rendszerchip dolgozik a Galaxy Foldban, de azt elmondta, hogy egy 7 nanométeres megoldásról lesz majd szó. Itt a legnagyobb esély a Snapdragon 855 mobilplatform megjelenésére van. A rendszermemória brutális méretet öltött, 12 GB-nyi RAM áll majd a szerkezet és az Android rendelkezésére. A háttértár esetében pedig több dolgot is kiemelt a vállalat, egyrészt a Galaxy Fold már 512 GB-os kapacitással fog szolgálni, másrészt elképesztően jó tempót nyújthat a benne lapuló NAND Flash lapka, ugyanis UFS 3.0-s megoldásról van szó. Alapjáraton 4G LTE támogatással szolgál, de lesz belőle 5G-s megoldás is. Ezeken felül arra is kitért még a Samsung, hogy az akkumulátort hogyan oldotta meg, hiszen a hajtogatós dizájn miatt a telep elhelyezése sem volt egyszerű feladat. A megfelelő üzemidő biztosítását a vállalat szakemberei kettő darab telep felhasználásával oldották meg. Ezek összesen 4380 milliamperes kapacitással szolgálnak, ami a cég számítása szerint vegyes használatban megfelelő lesz két napos üzemidő elérésére.

Galéria megnyitása

A Samsung Galaxy Fold az előzetes várakozásoknak megfelelően nem lesz olcsó mulatság, 1980 dollárba fog kerülni, szóval bőven drágább még a legmagasabb összegért elérhető Apple iPhone XS Maxnál is. Persze a különlegességet tekintve nehezen említhető ez a kettő konstrukció egy lapon. A gyártó azt is elmondta, hogy a termék április 26-án kerül majd a boltok polcaira, de eleinte limitált példányszámban fog futni, és hazánkba hivatalosan nem jut el.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap