Shop menü

MEGMUTATTA AZ INTEL, HOGYAN ÉPÜL FEL AZ ARC A770 LIMITED EDITION VIDEOKÁRTYA

Egy ízelítő videó látott napvilágot, amelynek köszönhetően megcsodálhatjuk az Intel gyártmányú Arc A770 Limited Edition felépítését.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Megmutatta az Intel, hogyan épül fel az Arc A770 Limited Edition videokártya

Az Intel illetékesei folyamatosan csepegtetik az információkat az Arc sorozatú videokártyákkal kapcsolatban, de azt egyelőre még nem árulták el, pontosan mikor rajtolnak el a termékek, csak annyi hangzott el az elmúlt hetek folyamán, hogy nagyon hamar eljöhet a megjelenés időpontja. Addig is, amíg erre várunk, nem maradunk új információk nélkül, ugyanis az Intel nemrégiben egy ízelítő videót publikált, amely elárulja, hogyan is épül fel egy Arc A770-es Limited Edition videokártya.

Galéria megnyitása

A renderelt tartalom alapján úgy néz ki, hogy a két slotnyi helyet foglaló termék egy rézből készített hőkamrás tömbön keresztül adja át a termelődő hőt az alumínium talpazattal ellátott hűtőtömbnek, ami alumínium lamellákból és hőcsövekből áll. A hőt igazából négy darab lapos hőcső juttatja el az alumínium lamellatömbhöz, amely felett két darab, egyenként 80 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátor foglal helyet. Mivel gamereknek szánt videokártyáról van szó, természetesen az RGB LED világítás sem hiányzik a kínálatból, ráadásul nem is egy, hanem négy világítási zónát kínál a termék.

Galéria megnyitása

Külön zónát kaptak a ventilátorok, amelyeknél a keret mentén helyezték el a világítást, míg a kártya ventilátorok felőli felső széle mentén egy LED szalag, a hátulján pedig egy világító csík kapott helyet, ezek mögött összesen 90 darab RGB LED taláható, testreszabható fényekkel. Maga a hűtő egyébként ugyanolyan magas, mint a videokártya, nem lóg túl rajta szélességben, a hossza azonban már nagyobb, mint az alatta található nyomtatott áramköri lapé. Maximális zajsint terén 39 dB(A) értékre számíthatunk.

Galéria megnyitása

Az alapokat egy ACM-G10-es GPU adja, ahogy azt már megszokhattuk, ennek tápellátásáról pedig egy hatfázisú VRM gondoskodik, de ezen kívül további három VRM fázis is rendelkezésre áll, ami a memórialapkák és egyéb komponensek stabil tápellátását biztosítja. Az új videokártya egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót kapott, ezeken keresztül összesen 300 W-nyi teljesítmény érhető el, természetesen az alaplapi PCI Express slot 75 W-os terhelhetőségét is beleszámítva.

Galéria megnyitása

A PCI Express x16-os csatolófelület egyébként a 4.0-s szabvány köré épül, az optimális teljesítmény eléréséhez pedig szükség lesz majd a PCI Resizable-BAR funkció bekapcsolására is. A videó kimenetek között három darab DisplayPort 2.0-s és egy HDMI 2.1-es csatlakozó sorakozik mindannyian normál méretűek.

Galéria megnyitása

Arról egyelőre nem tettek említést a vállalat illetékesei, hogy az új videokártyák pontosan mikor jelennek meg, ám nem lennénk meglepve, ha a Raptor Lake-S processzorokkal egy időben rántanák le róluk a leplet – 2022. szeptember 27-én.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére