Shop menü

MEGJELENTEK A SAMSUNG LEGÚJABB KÜLSŐ SSD-I, A PORTABLE SSD T9-ES SOROZAT TAGJAI, AMELYEK IGENCSAK GYORSAK

Az SSD Portable T9-es modellek 2000 MB/s-os folyamatos olvasási és akár 2000 MB/s-os folyamatos írási sebességre képesek, emellett 3 méterről leejthetőek és hardveres adattitkosítással dolgoznak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Megjelentek a Samsung legújabb külső SSD-i, a Portable SSD T9-es sorozat tagjai, amelyek igencsak gyorsak

Szeptember vége felé közeledve érkezett az információ, ami alapján már sejthető volt, a Samsung hamarosan egy új külső SSD sorozatot mutat be, amelynek tagjai meglehetősen gyorsak lesznek – lényegébe az USB porttal szerelt termékek között a zászlóshajónak kijáró szerepet kaphatják meg. Ez a külső SSD sorozat, ami a Portable SSD T9 nevet viseli, ma végre hivatalosan is hódító útjára indulhatott, így végre minden fontos információ napvilágot látott az újdonságokkal kapcsolatban.

Galéria megnyitása

A Portable SSD T9-es család tagjai elegáns kivitelben érkeznek, és a házuk nemcsak letisztult és szép, de még strapabíró is. A bankkártyányi alapterületű meghajtók gyártó állítása szerint akár 3 méter magasból is leejthetőek anélkül, hogy a rajtuk tárolt adatok sérülnének. A luxuspénztárcákat idéző textúra szövetszerű érzetet teremthet a felhasználóban, ha hozzáér a gumibevonathoz. Az elegáns dizájn és az igényes tapintás mellett a stabil teljesítmény is kulcsfontosságú, ebben a Samsung Dynamic Thermal Guard funkciója segít, ami minimalizálja a túlmelegedésből fakadó esetleges lassulásokat, így konzisztens és gyors sebességre lehet számítani.

Galéria megnyitása

Az új SSD meghajtók 1 TB-os, 2 TB-os, illetve 4 TB-os kivitelben érkeznek, és mindannyian képesek 2000 MB/s-os folyamatos maximális olvasási tempó elérésére, írási feladatok esetében azonban csak a 4 TB-os modell éri el az említett szintet, a többiek „csak” 1950 MB/s-os sebességre képesek, ami csak hajszálnyival lassabb a csúcsmodell sebességénél. A 122 grammos külső SSD meghajtók mindannyian USB 3.2 Gen2x2 típusú USB-C porttal érkeznek, ami 20 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességet tesz elérhetővé, amennyiben ezt a tempót a kiszolgáló rendszer is támogatja. A külső SSD-k a noteszgépek és az asztali számítógépek mellett okostelefonokkal, táblákkal, illetve játékkonzolokkal is használhatóak. A csomagban az USB-C kábel mellett egy USB-A kábel is helyet foglal, így sokféle eszközzel lehet kompatibilis az adott meghajtó.

Galéria megnyitása

A hardveres alapokon nyugvó 256-bites AES adattitkosítást használó külső SSD-k mellé természetesen jár az ingyenes Samsung Magician szoftver, amelyen keresztül frissíthető a firmware, tesztelhető a meghajtó teljesítménye, elérhetőek a biztonsági funkciók. A szoftveren keresztül valós időben ellenőrizhető a meghajtó „egészségi állapota is”, vagyis egyebek mellett az is, mennyi írási terhelést kapott eddig, de ezzel együtt adatmigrációra, kártyahitelesítő funkcióra, és PSSD szoftverre is számíthatunk.

Galéria megnyitása

A magas adatátviteli sebességgel dolgozó T9-es Samsung külső SSD-k kiváló választásnak bizonyulhatnak, ha nagymennyiségű adatot szeretnénk hordozni, amit fizikailag és digitálisan is biztonságban szeretnénk tudni, a másolást pedig gyorsan le szeretnénk tudni. Az újdonságok a professzionális szintű alkotók mellett a gyors hordozható tárhelyre vágyó felhasználókat is célba veszik, igaz, a sebességnek ára van.

A macOS, Windows és Android kompatibilis külső SSD meghajtók 5 év korlátozott jótállással kerülnek az üzletek polcaira. Az 1 TB-os kiadás 56 990 forintba, 2 TB-os társa 94 990 forintba, míg a 4 TB-os csúcsmodell 170 990 forintba kerül. Mindhárom modell mától kapható kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére