Shop menü

SZUPERGYORS, 2000 MB/S-OS TEMPÓRA KÉPES KÜLSŐ SSD-K PIACRA DOBÁSÁRA KÉSZÜL A SAMSUNG

Az új modellek drágábbak lesznek a T7-es sorozat tagjainál, cserébe viszont kétszer gyorsabbak és hosszabb jótállási idő is vonatkozik rájuk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Szupergyors, 2000 MB/s-os tempóra képes külső SSD-k piacra dobására készül a Samsung

A Samsung termékpalettáján hamarosan egy új külső SSD sorozat jelenthet meg, amelynek tagjai a 2020 folyamán piacra dobott T7-es modellekhez képest akár kétszer gyorsabbak is lehetnek, már ami az adatátviteli sávszélességet illeti. Erre akkor derült fény, amikor a ComputerBase fórumán az egyik felhasználó megosztotta az érkező Samsung T9-es külső SSD sorozathoz tartozó felhasználói kézikönyvet, amiben az is szerepel, hogy az új külső SSD meghajtók már nem USB 3.2 Gen2 típusú porttal rendelkeznek majd. Ezzel az új termékek a T sorozat leggyorsabb tagjai lesznek, de a Thunderbolt portos X sorozat piaci esélyeire így sem jelentenek veszélyt.

A T9-es külső SSD meghajtók modelltő függően akár 2000 MB/s-os maximális adatátviteli sebesség elérésére is képesek lehetnek, ami pont duplája a T7-es szériánál megszokott 1000 MB/s-os értéknek. A Samsung fejlesztőcsapata az új külső SSD meghajtóknál már a 20 Gbps-os adatátviteli sávszélességet biztosító USB 3.2 Gen2x2 csatolófelületet használja majd. Az új SSD-k többféle adattároló kapacitással is elérhetőek lesznek, azaz 1 TB-os, 2 TB-os, illetve 4 TB-os verziók közül egyaránt lehet majd választani.

Galéria megnyitása

Dizájn terén a T9-esek egyértelműen különböznek majd a T7-es modellektől, noha méret nagyjából hasonlónak ígérkezik, azaz 86,4 milliméteres hosszra, 58,5 milliméteres szélességre és 12,7 milliméteres vastagságra számíthatunk. A nagyobb teljesítményű hardvernek komolyabb hűtésre lesz szüksége, ennek megfelelően a T7-hez képest nagyjából 26%-kal növekszik a T9-es modellek tömege. Jelentős változás lesz, hogy az új külső SSD-k a sorozatban elsőként kaphatnak 5 év jótállást, ami mindenképpen jól hangzik, hiszen így a termékek felzárkóznak a konkurensekhez, akik már egy ideje öt év jótállással értékesítik külső adattárolóikat – ide tartozik a SanDisk és a Sabrent is.

Az előzetes információk alapján a T9-es sorozat 1 TB-os tagja 133 dolláros, a 2 TB-os modell pedig 226 dolláros áron jelent meg egy francia viszonteladó, a PC21 kínálatában. A 4 TB-os modellt még nem listázzák. Ehhez képest a T7-es sorozat 1 és 2 TB-os tagjai sorrendben 101 és 159 dolláros áron kaphatóak ugyanott, vagyis a T9-esek 31%-kal, illetve 42%-kal lesznek drágábbak náluk, cserébe viszont dupla teljesítményt és hosszabb jótállási időt kapunk.

A T9-es SSD sorozat rajtja nagyon közel lehet, ugyanis a vállalat már a termékek adatlapjain dolgozik, így rövidesen kiderül, hogyan alakulnak a hivatalos listaárak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére