Megjelentek a Cascade Lake-X alapú Xeon W-2200-as processzorok

Az Intel az új generációt a munkaállomások piacára szánja, az árakon pedig itt is sokat faragtak, csak úgy, ahogy a korábban bemutatott Core X sorozatú HEDT processzoroknál.

Megjelentek a Cascade Lake-X alapú Xeon W-2200-as processzorok

A Cascade Lake-X lapka a HEDT szegmensben nemrégiben mutatkozott be, hála az Intel egyik partnerének, aki a megengedettnél korábban szivárogtatta ki a platform és az új processzorok adatait, így a gyártónak nem volt más választása, előbb lerántotta a leplet a termékekről. Ez a lapka a HEDT platform mellett a munkaállomások piacát is célba veszi, ám oda már a Xeon W sorozat formájában ér el, X299-es helyett pedig C422-es lapkakészlettel szerelt alaplapot igényel, igaz, az LGA-2066-os tokozás ettől még közös tulajdonságnak tekinthető.

A Xeon W-2200-as sorozat a 2100-ashoz képest több területen is előrelépést hoz, vagyis magasabb órajeleket kínál, több memóriát támogat, nőtt a támogatott memória-órajel is, valamint az árazáson is csiszoltak egy kicsit. Utóbbinak köszönhetően a friss modellek a korábbiakhoz képest jelentősen, akár 50%-kal is olcsóbbak, vagyis az ár/teljesítmény arány igen sokat javulhatott.

Galéria megnyitása

A Cascade Lake-X alapú Xeon W-2200-as processzorok esetében az Intel kiemelte: a Turbo Boost 3.0 támogatás nem kettő, hanem négy processzormagra érvényes órajelet takar. Processzormagokból maximum 18-at kaphatunk, de a kínálat négy magról indul. A felhozatal felső nagyrészt része a Core X sorozat paramétereit másolja, így 16 processzormaggal ellátott változat itt sem áll rendelkezésre, amit az Intel azzal magyarázott, hogy a 14 és a 18 maggal rendelkező processzorok között kicsi az árkülönbség, így ide már nem fér be egy újabb modell. Árazás ide vagy oda, az összes lapka 48 darab PCI Express 3.0-s sávot kínál, amelyeket x16/x16/x16 módban működő slotok táplálásához is fel lehet használni alaplaptól függően. A memória-támogatás továbbra is négycsatornás, ám ha csatornánként csak egy modult használunk, akkor 2667 helyett 2933 MHz-es órajelet is be lehet vetni. A processzorok egyébként RDIMM és LRDIMM típusú modulokat egyaránt kezelni, így processzorfoglalatonként 1TB-nyi rendszermemória is elérhető, amihez persze 128 GB-os modulokra van szükség.

Az új processzorok továbbra is a C422-es lapkakészlettel felszerelt alaplapokban kaphatnak helyet, igaz, használatuk előtt egy BIOS frissítésre azért szükség lesz. Az újdonságok az OEM-ek mellett a piacot is elérhetik gyári csomagolásban, megjelenésükre azonban majd csak valamikor november folyamán kerülhet sor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap