Megjelent a Windows Server 2012 és a Hyper-V Server 2012

A Microsoft a mai napon indította hódító útjára Windows Server 2012 névre keresztelt operációs rendszerét, amely mellett az ingyenesen letölthető Hyper-V Server 2012 is elérhetővé vált.

Megjelent a Windows Server 2012 és a Hyper-V Server 2012

Megjelent a Windows Server 2012

Az új operációs rendszer a Windows Azure-ral és a System Center 2012-vel karöltve együttesen alkotja a Windows felhő operációs rendszerét, ami nem csak fizikai, hanem virtuális szervereken is fut. A felhő alapú operációs rendszer segítségével privát, partner és nyilvános felhők teljes körű kiszolgálására nyílik mód, sőt, közöttük természetesen még átjárás is biztosítható.

A Windows Server 2012 megjelenése komoly mérföldkő, hiszen az új operációs rendszer jelentős előrelépés a Windows Server 2008 R2-höz képest. A szerverekhez készített operációs rendszer esetében minden alapképességet gyökeresen átalakítottak a szoftvermérnökök, legyen szó biztonságról, fájlszerver funkciókról, távmunkáról, virtualizációról vagy akár a hálózati képességekről.

Jó hír, hogy a Windows Server 2012 esetében a licencelés is egyszerűbbé vált. Az új operációs rendszerből kétféle változat áll rendelkezésre, amelyek sorrendben a Standard és a Datacenter nevet viselik. Alapjában véve mindkét változat azonos alaptulajdonságokkal és szolgáltatásokkal áll a felhasználók rendelkezésére, sőt, esetükben még a processzoralapú licencelés is közös pont, amelyre természetesen nincs hatással a processzormagok száma. A legfőbb különbség a Standard és a Datacenter kiadás között az, hogy a Standard kiadás csak két virtuális gép futtatására ad módot, így elsősorban a fizikai szervereket és az alacsony virtualizációs sűrűség mellett működő konfigurációkat veszi célba. A Datacenter kiadásnál ezzel szemben már nincs korlátozva az igénybe vehető virtuális gépek száma.

Elérhető az ingyenes Hyper-V Server 2012 is

A Windows Server 2012 mellett egy ingyenes kiadás, a Hyper-V Server 2012 is megjelent, amit a Microsoft összes ügyfele használhat, méghozzá teljesen ingyen. A legfrissebb Hyper-V kiadás esetében pozitívum, hogy innovatív újdonságok, technológiai képességek és skálázhatóság tekintetében hatékonyan fel tudja venni a versenyt a jelenleg elérhető összes virtualizációs megoldással.

A Hyper-V Server 2012-es kiadása innen tölthető le. Ugyanitt részletes információk is beszerezhetőek az új szoftverről.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward