Megjelent a GeForce GTX 1660

Az Nvidia második Turing alapú GeForce GTX sorozatú videokártyája a 250 dollár alatti szinten rántja elő a kardot a rivális megoldások ellen.

Megjelent a GeForce GTX 1660

Az Nvidia első olyan GeForce GTX sorozatú videokártyája, amely már képes profitálni a Turing architektúra nyújtotta előnyökből, február 22-én mutatkozott be. A szóban forgó termék nem más, mint a GeForce GTX 1660 Ti, amelyet alaposan leteszteltünk, és ami jó eséllyel új slágertermékké léphet elő az elkövetkező hónapok során. A 279 dolláros árszintre érkező modell ugyan sokak számára lehet jó választás, ám sokan vannak azok is, akik olcsóbb megoldást keresnek – nekik remek alternatíva lehet a 229 dolláros GeForce GTX 1660, ami éppen most mutatkozik be.

Galéria megnyitása
A Zotac megoldásai, de a többiek is sok újdonsággal készültek

Az új modell ugyanúgy TU116-os grafikus processzor köré épül, mint a GeForce GTX 1660 Ti, csak nem aktív minden rajta. A 6,6 milliárd tranzisztorral szerelt lapkán 1536 helyett már csak 1408 aktív CUDA mag foglal helyet, amelyekhez 88 textúrázó, illetve 48 renderelő egység társul. A GPU órajele picivel emelkedett annak érdekében, hogy a kitűzött teljesítménycélt tartani lehessen, a 192-bites memória-adatsínt azonban megtartották, csak most már nem GDDR6-os, hanem GDDR5-ös memóriachipek lógnak rajta. Mivel a 12 GHz-es GDDR6-os lapkák helyét 8 GHz-es GDDR5-ös chipek vették át, így a 288 GB/s-os memória-sávszélesség ezúttal 192 GB/s-ra csökkent, a kapacitás azonban szerencsére 6 GB maradt. A TDP keret viszont nem változott, vagyis továbbra is 120 W-os értékkel van dolgunk, így modelltől függően egy hattűs vagy egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval kell gondoskodnunk a stabil tápellátásról.

Ahogy azt az előző modellnél már említettük, a TU116-os GPU nem rendelkezik sem aktív Tensor magokkal, sem pedig aktív RT magokkal, így a DLSS és a DirectX Ray Tracing technológiákban rejlő lehetőségeket sem képes kiaknázni. Pont ezért viselik a vele felszerelt videokártyák a GTX jelölést. Rendelkezésre áll viszont az Adaptive Shading technológia, ami segít az erőforrások hatékony kihasználásában és így az optimális teljesítmény elérésében is.

Galéria megnyitása

A GeForce GTX 1660-ból nem érkezik referencia modell, vagyis az AIB partnerek most is szabad kezet kaptak, így egyedi hűtéssel és/vagy megemelt órajelekkel büszkélkedő modellek egyaránt érkeznek. Az új videokártya mostantól elérhető kereskedelmi forgalomban, aktuális kínálatunk itt található.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap