Megfizethető gamer mobil érkezhet a Redmitől

Olyan rendszerchip bevetésére készül a gyártó, amivel korábban még senki sem dolgozott.

Megfizethető gamer mobil érkezhet a Redmitől

Amióta a Xiaomi alatt lényegében almárkává avanzsált a Redmi, azóta meglehetősen jó konfigurációk érkeztek a vállalattól. És most egy újabb érdekes megoldást helyezhetünk kilátásba a Redmi igazgatójának szavaiból kiindulva.

Lu Weibing arról beszélt, hogy hamarosan munkára fogják majd a MediaTek által a napokban bejelentett rendszerchipet, a Helio G90-et. A Helio G90 konkrétan játékosoknak szóló okostelefonok számára lett létrehozva a MediaTek berkeiben, és eddig még nem láthattuk éles bevetésen. A MediaTek korábban még nem fejlesztett hasonló egységet sem, de az eddigi ismereteink alapján egy nagyon jó alapról van szó, amire remek okostelefon épülhet, ha a Xiaomi, illetve a Redmi is hozzáadja a tapasztalatát.

Galéria megnyitása
Lu Weibing

Weibing csak annyi konkrétumot árult el egyelőre az érkező masinával kapcsolatosan, hogy nem a szimpla Helio G90 lesz rajta, hanem a G90T. Mást nem lehet tudni, de mivel a lapka legfeljebb 1080p-s megjelenítőt támogat és 10 GB-nyi RAM társítható hozzá, így ezeken a határokon belül mozoghat a szerkezet. Egy érdekesség még, hogy korábban már arról is hallani lehetett, hogy lesz Redmi eszköz 64 MPixeles kamerával, és a Helio G90T már pont egy olyan rendszerchip, ahol megoldott a 64 megapixel támogatása – a Helio G90-nél „csak” 48 MPixel vethető be. Szóval az sem lenne meglepő, ha ezen a ponton összeérnének a hírek, és a gamer mobilba kerülne rendkívül kamera.

A MediaTek megoldása egyébként több szempontból is érdekes, ezért minden bizonnyal nagy figyelmet kapnak majd azok a mobilok, amelyek ezt hasznosítják. A Helio G90 ugyan gamer címkével lett ellátva, de szemben az eddigi gamer okostelefonok alapjául szolgáló rendszerchipekkel, nem csúcskategóriás, hanem a felső-középkategória határán helyezkedik el. Mivel még konkrét tapasztalatok nincsenek vele, így nehéz az megmondani, hogy mire lesz képes a játékok futtatása során. Az egység a MediaTek saját mérései alapján nagyjából a Snapdragon 730 és a Snapdragon 845 között helyezkedik el a teljesítményét tekintve, és az előbbihez áll közelebb.

Galéria megnyitása

Biztosított itt egy Mali-G76 MP4 integrált GPU, kettő Cortex-A76 mag és hat Cortex-A55 egység egyebek mellett. Alapesetben 2 GHz-es órajel elérésére képes a lapka, de a Redmi által felhasznál Helio G90T egy kicsit meg van tekerve, így 2,05 GHz-es frekvencián üzemelhet, a grafikus vezérlője pedig 720 helyett 800 MHz-en fog dolgozni. Az IGP elvileg nem áll rosszul a nyers erőt tekintve, de persze elmarad a csúcson tanyázó egységektől. Plusz a MediaTek a HyperEngine játékos technológiával egy olyan csomagot biztosít a lapkával, ami rengeteg specifikus optimalizálást vonultat fel, és egyebek mellett még olyan extra is van benne, hogy egyszerre kettő hálózati kapcsolatot tud fenntartani különböző források felé a jobb internetelérés érdekében, ez pedig az online multiplayer játékoknál alacsonyabb késleltetést jelenthet.

Mivel a Redmi idén még nem igazán nyúlt mellé, így kíváncsian várjuk, hogy a Helio G90T felhasználásával milyen okostelefont fog kalap alá hozni. Nem lenne meglepő, ha az első igazán megfizethető gamer mobilt üdvözölhetnénk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap