Megérkeztek a legújabb PRO sorozatú AMD processzorok és APU egységek

Az üzleti felhasználók számára készített terméke számos extra funkciót nyújtanak, amelyek a célszegmensben elengedhetetlenek.

Megérkeztek a legújabb PRO sorozatú AMD processzorok és APU egységek

Az AMD piacra dobta legújabb, üzleti felhasználóknak szánt processzor családját, a harmadik generációs RYZEN Pro modelleket, amelyek számos extra szolgáltatással érkeznek annak érdekében, hogy az üzleti szegmens igényeit maradéktalanul kielégíthessék. Az újdonságok szokás szerint 36 hónap jótállással érkeznek, a rajttól kezdve legalább 24 hónapon keresztül elérhetőek maradnak, valamint 18 hónapnyi garantált szoftveres stabilitás is jár hozzájuk.

A friss felhozatalt két csoportra oszthatjuk, az egyiknek ugyanis a Matisse lapka képezi az alapját, míg a másik a jól ismert Picasso lapkára támaszkodik, vagyis előbbi klasszikus értelemben véve processzor, utóbbi pedig APU egység. Komoly előrelépés, hogy a friss kínálatban egy RYZEN 9 PRO 3900-as modell is megjelent, amely immár 12 processzormaggal és 24 szállal áll a felhasználók rendelkezésére, TDP kerete azonban csak 65 W, nem úgy, mint a RYZEN 9 3900X modellé, amely 105 W-os TDP kerettel dolgozik. Az AMD szerint a RYZEN 9 PRO 3900 és a RYZEN 7 PRO 3700 esetében feladattól függően akár kétszer jobb teljesítményre számíthatunk, mint amit a konkurens modellek felmutatni képesek, ezzel egy időben azonban ugyanannyit fogyasztanak, így hűvös és csendes konfigurációk épülhetnek köréjük. A 12 processzormaggal ellátott termék megjelenése egyébként nem egy váratlan dolog, hiszen a napokban már pletykáltak az érkezéséről, igaz, első körben a RYZEN 9 3900 megjelenésére számítottak a források, nem a PRO kiadáséra.

Galéria megnyitása

Ahogy azt megszokhattuk, az összes PRO sorozatú AMD processzor mellé jár az AMD GuardMI technológia, ami több hasznos is fontos funkciót egyesít. Rendelkezésre áll TSME funkció (Transparent Secure Memory Encryption). ami a memória védelmét segíti, de kapunk fTPM 2.0-s támogatást, Secure Boot támogatást, Content Protection funkciót, alkalmazásonként szabályozhatjuk a biztonságot, valamint DASH szolgáltatás is jár, ami a konfiguráció távoli menedzsmentjében segít, mint az Intel vPro, de ezt nyílt formában teszi. Nem hiányzik a sorból a SEV funkció sem, ami a virtuális gépeket futtató rendszerek esetében nyújt extra védelmi vonalat.

A 3. RYZEN PRO generáció tagjait az AMD partnerei már rendelhetik, így a termékek hamarosan megjelenhetnek a különböző üzleti konfigurációkban. Az AMD bejelentése szerint egyebek mellett a HP és a Lenovo is rövidesen bemutat néhány olyan új rendszert, amelyek már a friss központi egységek köré épülnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap