Érkezik egy RYZEN 9 3900-as AMD processzor is?

A legújabb modellről a BIOStar processzorkompatibilitási-listája árulkodik.

Érkezik egy RYZEN 9 3900-as AMD processzor is?

Az AMD várhatóan több új RYZEN 3000-es sorozatú asztali processzort is piacra dobhat az elkövetkező hetek folyamán. Ezek között jelen lesz a 749 dollárba kerülő, november folyamán érkező RYZEN 9 3950X, ami egy új csúcsmodell; ugyanakkor lefelé is bővül a család, hiszen a RYZEN 5 3500X és a RYZEN 5 3500 érkezésére is számíthatunk. A BIOStar jóvoltából egy újabb processzorról is érkezett némi információ, ez pedig nem más, mint a RYZEN 9 3900, ami a jelenlegi RYZEN 9 3900X alatt foglalhat helyet.

A Socket AM4-es processzorfoglalatba illeszkedő központi egység esetében a 12 processzormag és a 24 szál most is adott lesz, az órajeleket azonban csökkentik, amelynek következményeként a TDP keret is mérséklődik, méghozzá igen jelentősen. Míg a RYZEN 9 3900X esetében 105 W-os TDP keret van érvényben, addig a RYZEN 9 3900 már csak 65 W-os TDP kerettel dolgozik, ami igen komoly csökkenés, így az AMD tizenkét processzormaggal ellátott termékei a kompakt konfigurációk szegmensét is megcélzohatják.

Galéria megnyitása

Az alacsonyabb TDP keretnek persze ára van, hiszen a magórajel a korábbi 3,6 GHz-ről 3,1 GHz-re csökken az új modell esetében, és valószínűleg a 4,6 GHz-es maximális boost órajelet is alaposan vissza fogják venni. Utóbbival kapcsolatban egyelőre sajnos nincs konkrét információ. Az új modell érkezése egyébként arra utalhat, hogy most már elegendő mennyiségben állnak rendelkezésre olyan lapkák, amelyek a RYZEN 9 3900X esetében meghatározott követelményeket nem tudják teljesíteni, alacsonyabb órajelen azonban tökéletesen működőképesek, így a RYZEN 9 3900 forgalmazása előtt végre megnyílhat az út.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a friss processzor pontosan mikor érkezik, de alighanem rövidesen befuthat – akár novemberben is, amikor az új csúcsmodell megjelenik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap