Shop menü

MEGÉRKEZETT EURÓPÁBA ÉS HAZÁNKBA IS A HONOR 90 SZÉRIA, KIDERÜLTEK AZ ÁRAK IS

A Honor 90 egy remek mobil lett, de vajon az európai ára mellett is vonzó lehet majd a vásárlók számára? Elérhetőbb áron pedig a Honor 90 Lite várja a vásárlókat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett Európába és hazánkba is a Honor 90 széria, kiderültek az árak is

A Honor megtartotta a nagy nyári eseményét, melynek keretében bejelentette a cég a Honor 90 Európai bevetését, és ezzel együtt pedig érkezik a Honor 90 Lite modell is, azok számára, akik szűkebb büdzséből szeretnének választani.

Mind a Honor 90, mind pedig a Honor 90 Lite megjelent már korábban, nem teljesen új modellekről van szó, de most indul el az Európai, és ezzel együtt a magyar forgalmazásuk. Lenne még egy fontos tagja a Honor 90 szériának, a Honor 90 Pro, ami még nagyobb teljesítménnyel és jobb kamerával szolgál, de ez nem bukkant fel a mostani nyári bemutatón. Azért bízunk abban, hogy a későbbiekben ezt a modellt is elhozza majd az európai közönség számára a vállalat.

Galéria megnyitása

A Honor 90 ajánlott fogyasztói ára Európában 600 euróban lett meghatározva, ami sajnos lényegesen magasabb összeg, mint amit Kínában kell a termékért fizetni. De ezzel sajnos együtt kell élni, és öröm az ürömben, hogy hozzánk igazából ehhez képest már egészen jó áron, 220 (8/128 GB), illetve 240 ezer forintért (12/512 GB) érkezik az okostelefon.

A Honor 90 Lite modell az euró zónában 300 euróba fog kerülni, hazánkba pedig 120 ezer forintos összeget kell majd érte leszurkolni. A vállalat igyekszik majd akciókkal népszerűsíteni a készülékeket, így valószínűleg jutányosabb árak mellett is elcsíphetők lesznek.

De mit nyújtanak az újdonságok ezekért az összegekért? A Honor 90 és a 90 Lite is ugyanakkora lett, egyaránt 6,7 hüvelykes készülékekről beszélhetünk, és ezen túl igazából nincs is más hasonlóság a termékek között. Annyi közös még bennük, hogy ugyanúgy az Android 13-mal és a MagicOS 7.1 grafikus felhasználói felülettel szolgálnak.

Galéria megnyitása

A Honor 90 egy ragyogó AMOLED képernyővel szolgál, ami 120 Hz-es és 2664 x 1200 képpontos felbontású, míg a Lite variánsnál be kell érni a Full HD+ felbontással, 90 Hz-cel és IPS technológiás alappal. A szerényebb árazású mobilnak egy 16 MPixeles előlapi kamera jutott 1080p videózást lehetővé téve, a Honor 90 pedig már 50 megapixeles kamerával látták el a fejlesztők, amivel 4K UHD videót is lehet rögzíteni.

Galéria megnyitása

200 és 100 megapixeles főkamerákkal érkeznek az okostelefonok, és a Honor 90 esetében tényleg kifejezetten jó fotósról beszélhetünk. Nemcsak a megapixelek száma a nagy, de a szenzor fizikai méretes is, hiszen 1/1,4 colos, és van még egy 12 MPixeles társkamera is a fedélzeten ultraszéles látószögű optikával. Rendelkezik ilyennel a Honor 90 Lite is, de ott ez a társkamera mindössze 5 MPixeles lett, nem több. Vannak még további kamerák is a készülékekben, de azok nem különösebben érdemelnek szót.

Galéria megnyitása

Fontos még Dimensity 6020 rendszerchipet alkalmazza a Honor 90 Lite, a társa pedig már a Snapdragon 7 Gen 1 lapkát vonultatja fel. A tempó egyik esetben sem lesz rossz, de a Qualcomm chipes készülék azért egyértelműen fürgébbnek fog bizonyulni, ez borítékolható. 8 GB rendszermemóriával és 256 GB tárhellyel egyaránt elérhetőek lesznek, a Honor 90 pedig még 12/512 GB-os változatban is a boltokba fog kerülni. Az 5G mindkét esetben biztosított, de például a Lite változatból az NFC chip már kimaradt.

5000 mAh-s akkut kapott a Honor 90, a Lite testvére pedig 4500 milliamperórás egységgel lett szerelve. 66 és 35 wattos gyorstöltést támogatnak a gépek. Ujjlenyomat-olvasóval egyaránt rendelkeznek, ami persze ma már egy alapvető elvárás a belépő kategória felett. Akinek felkeltette az érdeklődését valamelyik „versenyző”, az mindent megtudhat a Honor 90 és Honor 90 Lite páros kapcsán a korábbi híreinkből.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére