Shop menü

100 MPIXELES KAMERÁVAL ÉS ÚJ MEDIATEK CHIPPEL FUTOTT BE A HONOR 90 LITE

Meglehetősen csendes rajtot vett a készülék, ami furcsa a Honortól, aki most igyekszik egyébként minél nagyobb vásárlóközönséget szerezni Európában, és az újdonság az öreg kontinensen debütált.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
100 MPixeles kamerával és új MediaTek chippel futott be a Honor 90 Lite

A Honor kapcsán éppen a napokban számolhattunk be arról, hogy júliusban fogja a Honor 90 és 90 Pro modelleket elhozni Európába most pedig már arról írhatunk, hogy a Honor 90 Lite meg is érkezett, egyenesen az öreg kontinensre. Ez a modell sajnos már csak a nevében és a dizájnjában áll közel a másik két Honor 90-hez, de a Lite jelzőt látva ez valószínűleg senkit nem fog meglepni.

A mobil egy 6,7 hüvelykes megjelenítővel járul a várálsók elé, szóval meglehetősen nagyra nőtt, LTPS eljárással készülő IPS panelt kapott a termék. 2388 x 1080 képpontos felbontású a képernyő, és 90 Hz-es működésre képes, ennél több információval pedig ennek kapcsán nem is igazán tudunk szolgálni. Azt még elmondta a Huawei, hogy egészen jó színhűséggel, az esti mobilozáshoz pedig kékfényszűrővel is szolgálni fog a gépezet.

Galéria megnyitása

A MagicOS 7.1 grafikus felhasználói felülettel szolgál majd a Honor 90 Lite modell, és szerencsére a frissesség itt nem ér véget, az alapoknál is minden rendben van, az Android 13 operációs rendszer várja a jövőbeli tulajdonosokat.

A szerkezet előlapi kamerája egy kicsi lyukba került a nagyon vékony kávával határolt képernyőben. 16 megapixeles az itt található képalkotó, így egészen jó minőségű önarcképek megörökítésére lesz alkalmas előre láthatólag. Videózni csak Full HD minőségben tud a Honor 90 Lite, ezt el kell fogadni, de a videohívásoknál jól vizsgázhat majd.

Galéria megnyitása

A készülék egy 100 megapixeles kamerát használ, ami meglehetősen szokatlanul hangzik, inkább a 108 megapixeles értékhez szokhattunk hozzá a Samsung jóvoltából, de itt egy új OmniVision szenzor található bevetésen, az OVA0B egységet alkalmazza az okostelefon. A pixelek összevonását követően 25 MPixeles felvételeket fog készíteni és 1,22 µm-os pixelmérettel dolgozik majd ilyen esetben. Videózni sajnos ebben az esetben is csak 1080p-ben képes a mobil.

A kamerák tekintetében a körítés már nem különösebben érdekes, két társkamera található még a fedélzeten, de egyik sem fogja lenyűgözni a közönséget. Az ultraszéles látószögű egység csak egy 5 megapixeles szenzort használ, és a sor végén egy 2 MPixeles képalkotó található, ami makrózásra lett kihegyezve.

A Dimensity 6020 rendszerchipet kapta meg a Honor 90 Lite, ami egy nagyon friss lapka a MediaTek kínálatában, és a teljesítményét tekintve ugyanazon a szinten van, mint a Snapdragon 4 Gen 1. A tempóra valószínűleg nem lehet majd különösebb panasz. A rendszer számára 8 GB-nyi memória lesz biztosított, szóval ebből a szempontból sem érheti kritika a vasat. A háttértár kapacitása 256 GB, egyelőre nincs is szerényebb modell a terítéken.

Galéria megnyitása

5G-s eszközről beszélhetünk, amellett, hogy persze a 4G LTE modem is része a csomagnak és VoLTE támogatással is szolgál. Rendelkezik még Bluetooth 5.3 modullal, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-vel, NFC chippel és persze A-GPS vevővel. Dual-SIM-es konstrukcióról van szó, ami DSDS üzemre is képes.

Ezüst, fekete és kék színekben lesz megvásárolható a Honor 90 Lite, a nevéhez idomulva még egészen könnyed is a masina, csak 179 grammot nyom, és mindössze 7,48 milliméterre emelkedik ki a síkból, tehát minden szempontból kecses. Van a gépnek ujjlenyomat-olvasója, USB-C csatlakozót is kapott és kifejezetten erőteljes hangszóróval látták el a tervezők, ami nemcsak hangos lesz, hanem jó minőségű is.

Galéria megnyitása

Egy 4500 milliamperórás kapacitású akkumulátor található a gépben, ami ekkora képernyő mellé már eléggé soványnak érződik, valószínűleg nem az üzemidejével fog kitűnni a tömegből. Tölteni 22,5 wattal lehet majd a telepet.  

A Honor 90 Lite ajánlott fogyasztói ára az Egyesült Királyságban 250 fontban lett meghatározva, és a következő hetekben több országban is a boltok polcain fog landolni. Bízunk abban, hogy Magyarországra is minél előbb megérkezik majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére