Shop menü

MEGÉRKEZETT EURÓPÁBA A MOTOROLA RAZR 22

A Motorola első vérbeli csúcsmodellnek tekinthető hajtogatható mobilja nem lett olcsó, azt is tudjuk, mennyibe fog kerülni itthon.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megérkezett Európába a Motorola Razr 22

Hosszú ideig kellett várni, de elérkezett ennek is az ideje, végre megjött Európába az új Razr, amire a vállalat egyszerűen csak Razr 22 néven hivatkozik. A szerkezet többe kerül egy kicsivel még a Samsung Galaxy Z Flip4-nél is, de igazából ezt indokoltan teheti, hiszen jobb is annál több szempontból.

A Razr 22 sokak szerint az eddigi legjobb kagylós kialakítású okostelefon lett, és több mint egy éven keresztül dolgozott a Lenovo és a Motorola mérnöki csapata azon, hogy ez a szerkezet magasra tegye a lécet. Sajnos a formavilága nem olyan jellegzetes, mint az elődjeinek, de ezért kárpótolhat a lényegesen jobb tudás, és a 6,7 hüvelykes képernyő, ami a teljes belső teret megtölti élettel.

Galéria megnyitása

Újra nem akarjuk teljes egészében bemutatni a masinát, hiszen foglalkoztunk már korábban a képességeivel, jellemzőivel. Most „csak” annyi történt, hogy végre globális hódító útra indult. Több csúszást követően augusztus 10-én leplezték le flexibilis szerkezetet a Motorolánál, de eddig csak Ázsiában, főleg Kínában volt megvásárolható. Néhány fontos dolgot azért érdemes újra kiemelni a termék kapcsán.

Galéria megnyitása

Itt ugyebár egy 144 Hz-es, Full HD képernyő található belül egy flexibilis OLED alapon, HDR10+ minősítéssel. Kívül pedig egy 2,7 colos megjelenítő van, ami ugyancsak OLED, a felbontása pedig 800 x 573pixeles. Az Android 12-vel szolgál a mobil, és remek lehetőséget nyújt a hajtogatáshoz igazított MyUI 4 grafikus felhasználó felülettel. A Motorola a külső képernyőn is egészen sok lehetőséget nyújt a felhasználók számára, megkímélve a hardvert ezáltal a felesleges nyitogatástól.

Galéria megnyitása

A korábbi Razr mobilok felső-középkategóriás hardvert használtak, most azonban tényleg a legújabb és egyik legerősebb rendszerchip került a fedélzetre a Snapdragon 8+ Gen 1 képében. Ehhez pedig akár 12 GB-nyi RAM és 512 GB tárhely is társulhat. Itt aztán nem érheti szó a hardveres alapot, 12 GB memória még a Galaxy Z Flip4-nél sincs.

Galéria megnyitása

A kamerákban is egészen erős a Razr 22, ugyanis 32 megapixeles szelfik megörökítésére képes, össze tudja vonni a pixeleket, 1,4 mikronos képpont méretet elérve ezzel. Ha pedig tényleg a lehető legjobb minőségű önarcképekre van szükség, akkor a főkamerát is gond nélkül lehet használni erre a feladatra, hála a külső kijelzőnek. Egy 50 és egy 13 megapixeles kamera található a fedlapon. A társkamera ultraszéles látószögű optikát kapott, az elsődleges képalkotó pedig optikai stabilizátoros, 1/1,55 colos szenzorral szerelt, és PDAF támogatással dolgozik. A Razr 22 képes akár 8K Ultra HD videózásra is.

Galéria megnyitása

Van a terméknek ujjlenyomat-olvasója, sztereó hangzásról is képes gondoskodni, és kizárólag feketében lehet majd megvásárolni. Kínában is csak egy színben jelent meg, és a nemzetközi porondra is csak egyetlen kivitelben lépett. 3500 milliamperórás akkumulátor látja el energiával a vasat, ami nem túl sok. Tölteni pedig 30 wattos teljesítménnyel lehet – vezeték nélküli töltés nincs.

Galéria megnyitása

A Motorola Razr 22 hivatalos európai ára 1200 euróban lett meghatározva. Ezért az összegért a 8/256 GB-os modell üti a vásárlók markát. Emellett pedig azt is tudni véljük, hogy a különleges okostelefon 540 ezer forintos összegért cserébe lesz megvásárolható hazánkban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére