Shop menü

NAGYON ERŐS AJÁNLAT LETT A MOTO RAZR 2022

Szinte nincs komoly felára a hajtogatható dizájnnak az új Razr esetében, így gyorsan nagyon népszerű lehet.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Nagyon erős ajánlat lett a Moto Razr 2022

Most jelent meg a Galaxy Z Flip4 a Samsungnál, de máris van nála érdekesebb hajtogatható okostelefon, ugyanis a Motorola új Razr modellje nagyon sokat ígér hardveres fronton. Csak a kameránál kell némi kompromisszumot kötni, de ott is nagyon jól sikerült a szerkezet, inkább csak a hely szűkében lemaradt harmadik kamera hiánya a fájó.

Minden eddiginél jobb lett a harmadik Razr: noha a régi mobilokat idéző formát a cég elengedte, de így is sikerült egy szemrevaló készüléket alkotniuk. A masina belső képernyője 6,7 hüvelykes, AMOLED technológiát használ Full HD+ felbontással.  A megjelenítő finoman ívelt alul is felül is, ezáltal érdekesebb a megjelenése. Kívülre egy egészen méretes, 2,7 colos OLED panel került 800 x 573 pixeles felbontással. Bent 20:9-es, kint pedig 4:3-as a képarány. A főképernyő 144 Hz-es és még HDR10+ minősítést is szerzett.

Galéria megnyitása

A mobilon az Android 12 operációs rendszer van jelen a MyUI grafikus felhasználó felület legújabb kiadásával. Nagyon sok alkalmazás optimalizálva lesz arra, hogy elérhető legyen a kinti képernyőn keresztül is. Ebben már a korábbi Razr modellek is nagyon jók voltak, az elmúlt két évben pedig a fejlesztők sokat dolgoztak a szoftveres háttéren.

Galéria megnyitása

A készülék fedlapján két kamerának jutott hely. A főkamera 50 megapixeles, kiváló 1/1,55 hüvelykes szenzort használ, és képes a pixelek összevonásával növelni az érzékenységét. Van OIS a remegésmentes videókért, mozgóképet 4K Ultra HD minőségben tud majd felvenni a masina. Ugyanezt a főkamerát használta a felsőkategóriás Edge 30 Pro is. A másik kamera 13 megapixeles, ultra-széles látószögű optikát kapott, és támogatja az automatikus fókuszálást, így makrózni is lehet majd vele.

Galéria megnyitása

Kinyitva a mobilt egy kamera van a képernyőbe vágva, és ez sem szerénykedik, 32 megapixeles érzékelőre épül, így remek minőségű önarcképeket tud majd alkotni. Bár itt erre egyébként nem is igazán van szükség, hiszen a főkamerával is gond nélkül lehet szelfizni. Ebben az esetben a belső képalkotó inkább csak a videóhívások alkalmára kellhet.

Galéria megnyitása

Az első Razr modellek legnagyobb hibája a közönség szerint az volt, hogy nem a csúcslapkát kapták meg. Nos, itt már emiatt sem érheti szó a ház elejét, ugyanis a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 rendszerchip dolgozik a burkolat alatt. A felsőkategóriás lapka mellé kiviteltől függően 8 vagy 12 GB-nyi rendszermemória kerül majd. Ami pedig a tárhelyet illeti, 128, 256 vagy 512 GB is biztosított lehet a fedélzeten.

Kapcsolati fronton is jól fog teljesíteni a Moto Razr 2022, kezdve az 5G mobil hálózati modemmel, ami mellett persze a 4G LTE is adott lesz. Van még a fedélzeten Wi-Fi 6E, valamint Bluetooth 5.2 modul is, továbbá számolni lehet A-GPS vevővel és NFC chippel is.

Galéria megnyitása

200 gramm a masina tömege, és nyitott helyzetben 167 x 79,79 x 7,62 milliméteres idomokkal rendelkezik. Gorilla Glass 5 üvegbe lett burkolva az új penge Moto, és csak feketében bukkant fel a mobil - nem tudjuk, hogy később esetleg lesz-e más színben is. Van ujjlenyomat-olvasója, sztereó hangzást is képes nyújtani, és Dolby Atmos támogatásról is gondoskodik, hogy még jobb lehessen a felhasználói élmény. Az extrák között említhető, hogy van PC-s mód is, külső képernyővel használható a mobil.

Galéria megnyitása

A masina egy C-típusú USB csatlakozót kapott, ezen keresztül lehet majd vezetékes fül- és fejhallgatókat is csatlakoztatni a géphez. 3500 milliamperórás kapacitású akkumulátorral lett ellátva, és biztosított a gyorstöltés is. Az üzemidő nagyban múlni fog azon, hogy mennyit nyitogatja naponta a készüléket az ember. Tölteni mindenesre 33 wattal lehet, így valamivel kevesebb mint 1 óra alatt letudható lesz a mobil feltöltése.

Galéria megnyitása

A Moto Razr 2022 Kínában kerül elsőnek a boltokba, és a rendeléseket már most leadhatják a vásárlók. A készülék 6000 jüanról (340 ezer forint) indul 8/128 GB-tal szerelve, a 8/256 GB-os modell 6500 jüant (370 ezer forint) fog kóstálni, és 7300 jüanért (415 ezer forint) pedig már a 12/512 GB-os modell markolható fel. Nagyon erős riválist kapott a Galaxy Z Flip4, itt ezt már biztosan kijelenthetjük. Csak az a kérdés, hogy globálisan mikor rajtol a termék, és hogy bírni fogja-e a gyártást a Motorola, mert jelenleg a hajlékony kijelzők ellátása még nem túl nagy volumenben megy.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére