Megérkezett az Athlon 220GE és a 240GE is

Az Athlon 200GE által kitaposott ösvényt követő újdonságok magasabb CPU órajelükkel próbálnak érvényesülni a belépőszintű processzorok világában.

Megérkezett az Athlon 220GE és a 240GE is

Az AMD Athlon sorozata idén igen komoly vérfrissítést kapott, ugyanis az Athlon 200GE vezetésével egy új korszak indult: megérkezett az első olyan belépőszintű APU egység, ami a ZEN és a VEGA erejét kamatoztatja. Mivel az Intel Celeron és Pentium sorozatának tagjai rengeteget drágultak az elmúlt hónapok során, a kis Athlon jó esélyekkel indul a piacon, és ez a kijelentés frissen bemutatott társaira, az Athlon 220GE-re és az Athlon 240GE-re is igaz.

Az összes Athlon sorozatú APU egység a már jól ismert Raven Ridge lapkára támaszkodik, igaz, mivel költséghatékony megoldásokról van szó, így Precision Boost 2.0 és eXFR technológiákat sajnos nem kapunk, az SMT támogatás azonban aktív, így a két processzormag maximum négy szálon dolgozhat. A VEGA sorozatú iGPU-t is alaposan kicsontozták, itt ugyanis már csak egy 192 stream egységgel ellátott VEGA 3-as megoldást állíthatunk csatasorba, ami jellemzően csak 720p-s felbontás mellett történő játékra alkalmas – sokszor kompromisszumokkal.

Galéria megnyitása

A két új Athlon APU esetében a lapka alapvető felépítése egyáltalán nem változott, vagyis továbbra is két processzormaggal, négy szállal, valamint egy VEGA 3-as iGPU-val gazdálkodhatnak az újdonságok. Nőttek viszont a processzor-órajelek, így az Athlon 220GE már 3,4 GHz-es, az Athlon 240GE pedig 3,5 GHz-es magórajelen ketyeg. A jelek szerint a VEGA 3-as iGPU órajelei nem változtak, de ezt egyelőre nem tudjuk megerősíteni, hiszen a termékek még nem kerültek fel az AMD hivatalos weboldalára.

A két új APU természetesen drágább lesz, mint az 55 dolláros Athlon 200GE: az Athlon 220GE ára 65 dollár, az Athlon 240GE pedig 75 dollárba kerül. A két új modell rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap