Megérkezett a GeForce GTX 1650

Az új videokártya a pletykáknak megfelelő paraméterekkel rendelkezik, még az ára is stimmel.

Megérkezett a GeForce GTX 1650

Az Nvidia ma hódító útjára indította a GeForce GTX 1650-es videokártyát, amelynek legfontosabb tulajdonságairól már napokkal ezelőtt lehullott a lepel. A végleges kép a pletykáknak megfelelően alakul, tehát az alapot a 12 nm-es csíkszélességgel készített TU117-es GPU adja, ami ebben a kiépítésben csak 896 CUDA magot, 56 textúrázót, valamint 32 renderelő egységet tartalmaz. A memória-adatsín a várakozásoknak megfelelően 128-bites lett, VRAM-ból pedig 4 GB-nyi GDDR5-ös lapkát kapunk, ami 8 GHz-es effektív órajelen üzemel, így 128 GB/s-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhat a rendszer. A GPU a várakozásoknak megfelelően 1485 MHz-es alap- és 1665 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeg.

Galéria megnyitása Lassan a partnerek termékei is megjelennek Ahogy a többi GeForce GTX 16-os sorozatú videokártyánál, úgy a GeForce GTX 1650 esetében sem állnak rendelkezésre Tensor magok és RT magok, így ezeket a funkciókat hardveresen nem tudja gyorsítani a GPU, plusz itt már szoftveres DirectX RayTracing támogtás sem jár, ha az előzményekből indulunk ki. Teljesítmény terén persze nem is számíthatnánk sok jóra, ahogy azt az Nvidia saját belsős tesztjeiből már megtudhattuk, hiszen már a GeForce GTX 1660 sem muzsikált valami jól, a GeForce GTX 1650 pedig ennél csak érezhetően lassabb lenne.

A GeForce GTX 1650 elsődleges célpontja a 4 GB-os Radeon RX 570-es modell lesz, ahogy az várható volt, az újdonság listaára pedig 149,99 dollár, de ettől a komolyabb egyedi hűtéssel és/vagy tuninggal érkező modellek egészen biztosan eltérnek majd felfelé, méghozzá 2-25 dolláros mértékben.

Érdekesség egyébként, hogy erre a rajtra nem sok energiát fordított az Nvidia: a tesztelőknek még hivatalos drivert sem biztosítottak az erre a célra fenntartott szerveren, így sem mi, sem külföldi kollégáink nem tudtak elkészülni friss, ropogós tesztjeikkel.

Az új videokártyából természetesen többféle változat is érkezik, hála a partnereknek, referencia dizájnra azonban most sem számíthatunk. A GeForce GTX 1650 támogatással rendelkező driver órákon belül megjelenhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap