Még ebben a hónapban megérkezik a GALAX PCIe 4.0-s SSD sorozata

A HOF Pro családban három tag lesz, amelyek az 500 GB-os változat írási teljesítményét leszámítva nagyon gyorsak.

Még ebben a hónapban megérkezik a GALAX PCIe 4.0-s SSD sorozata

A GALAX még a Computex alkalmával mutatta meg különleges SSD sorozatának tagjait, amelyek a HOF PRO sorozatot erősítik, M.2-2280-as kivitelben érkeznek, csatolófelületük azonban már nem a PCI Express 3.0-s, hanem a PCI Express 4.0-s szabvány köré épül. Éppen ezért igen komoly sebességnövekedésre számíthatunk az aktuális csúcskategóriás SSD kártyákhoz képest, hiszen a PCI Express 4.0 x4-es csatolón keresztül 5000 MB/s-os maximális folyamatos olvasási-, illetve 4400 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó elérésére nyílik mód – a tényleges sebességek persze modellenként eltérőek lesznek, ahogy azt megszokhattuk.

Galéria megnyitása

Az új SSD család alapját a Phison E16-os vezérlője adja, ami 28 nm-es csíkszélességgel készül, 8 NAND csatornát kezel és 4. generációs LDPC ECC motorral is fel van szerelve. Ehhez a vezérlőhöz a Toshiba 3D TLC NAND Flash memórialapkái kapcsolódnak, amelyekkel 500 GB-os, 1 TB-os, illetve 2 TB-os adattároló kapacitás érhető el. A magas folyamatos olvasási és írási sebességek mellé természetesen kellően magas 4K-s véletlenszerű olvasási és írási teljesítmény is tárul: előbbi 750 000 IOPS-os, utóbbi pedig 700 000 IOPS-os szintet képvisel.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy a vezérlő, illetve a memórialapkák által termelt hőt el lehessen vezetni, a fehér nyomtatott áramköri lapra egy alumínium hűtőtömb került, ami hőcső segítségével javítja a hőátadás hatásfokát.

Galéria megnyitása

A Galax újdonságai a tervek szerint még ebben a hónapban elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, árazásuk azonban régiónként eltérő lesz. A vállalat egyelőre nem árulta el, pontosan mennyibe kerülnek majd az egyes modellek, mint ahogy az is rejtély, hány év jótállást vállalnak rájuk. Reméljük, az elkövetkező hetek folyamán mindenre választ kapunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap