A Galax is készített egy szupergyors SSD-t

A HOF E16-os sorozat tagjai 4800 MB/s-os olvasási-, illetve 4000 MB/s-os írási tempóra képesek.

A Galax is készített egy szupergyors SSD-t

Az idei Computex bővelkedett érdekességekben, és a show ugyan már véget ért, de utóhullámai azért még tartalmaznak némi érdekességet, amelyekről érdemes szót ejteni. Ilyen érdekesség a Galax HOF sorozatú SSD kártyája, ami M.2-2280-as formátumban érkezik, PCI Express 4.0 x4-es csatolófelületet használ, nyomtatott áramköri lapja pedig hófehér dizájnnal érkezik – ahogy azt a HOF sorozattól már megszokhattuk.

Galéria megnyitása

Az alapokat természetesen most is a Phison E16-os vezérlője adja, amelyhez 96 cellarétegből álló 3D TLC NAND Flash memórialapkák kapcsolódnak. A gyorsítótár szerepét némi SLC módba programozott tárhely, valamint egy LPDDR4-es memórialapka tölti be, adattároló kapacitások terén pedig 1 TB-os, 2 TB-os és 4 TB-os verzióra számíthatunk. Az új SSD természetesen kompatibilis lesz a PCI Express 3.0 x4-es csatolófelülettel rendelkező M.2-es slotokkal is, azokban viszont nem tudja majd elérni névleges sebességét

Az új SSD sorozat esetében a gyártói adatok szerint 4800 MB/s-os maximális folyamatos olvasási-, illetve 4000 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó elérésére lesz mód, ami igen jól hangzik. A 4K-s véletlenszerű olvasási és írási feladatok alkalmával sorrendben maximum 750 000 IOPS, illetve 700 000 IOPS csúcsteljesítmény elérésére lehet számítani.

Galéria megnyitása

A Phison E16-os vezérlővel szerelt SSD elég sok hőt termel, hiszen maga a vezérlő is 8 W körüli TDP kerettel rendelkezik, de rajta kívül a DRAM alapú cache is termel némi hőt, így a vállalatnál úgy döntöttek, az újdonság is komoly hűtést kap, csak úgy, mint előző generációs társa. A Galax HOF E16-os SSD sorozat az elkövetkező hónapok folyamán jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, az egyes meghajtók várható végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nem érkezett tájékoztatást, ami ebben az esetben nem is meglepő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap