MDY vs Blizzard

Eldőlt a bírósági per a Blizzard Entertainment és az MDY között, akik bot-ot készítettek a közismert MMO-hoz a World of Warcrafthoz.

MDY vs Blizzard

Eldőlt a bírósági per a Blizzard Entertainment és az MDY között, akik bot-ot (egy struktúrálisan ismétlődő automatikus feladatmegoldásra készített program) készítettek a közismert MMO-hoz a World of Warcrafthoz. A bot olyan feladatokat volt képes ellátni, mint például arany farmolás vagy akár szinteket is lépkedett nekünk szorgos kisangyal módjára.

Ahogy azt a Blizzard is állította a bot egyértelműen megszegte a játék szerzői jogi leírásában foglaltakat. David Campbell bíró is megállapította, hogy ez ütközik a licencel amit a játékosok elfogadnak mikor feliratkoznak az online játékra.

A BBC jelentése szerint 100.000 példányt adtak el a Glider szoftverből 25 dolláros darab áron. A Blizzardnak pedig 6 millió dolláros kártérítést ítéltek, de még több is lehetett volna ha az MDY nem védekezik így ahogy ("Bevallok mindent bíró úr..." xD). Természetesen beismerte a vád jogosságát bizonyos szinten és kijelentette, hogy mindenképpen kell valamilyen jóvátételi díjat fizetnie... Ez nagyban előremozdította az ügyet a BBC szerint.

A két cég még 2009 januárjában visszatér a bíróságra, hogy a részleteket is elintézzék. Megvizsgálják még azt is, hogy vajon megszegte-e a cég a US Digital Millennium Copyright Act-ját is, valamint hogy az MDY alapító Michael Donnellynek az egészet a zsebéből kell e majd fizetnie...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward