Shop menü

MÁRIS LAZÍT A BING AI KORLÁTJAIN A MICROSOFT, MIKÖZBEN A VÁLASZOK STÍLUSA IS VÁLTOZOTT

Már semlegesebb válaszokat ad a neki feltett kérdésekre, nem annyira intenzív a chatbot a csevegésekben, de szép lassan kezdi fentebb tolni a használati korlátot a Microsoft.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Máris lazít a Bing AI korlátjain a Microsoft, miközben a válaszok stílusa is változott

Nagyon sok érdekes beszélgetést produkált a Bing saját chatbotja, szó szerint hajlamos volt zavarodott viselkedésre, pedig egy mesterséges intelligenciától valószínűleg senki nem ezt várta volna. Ki tudott borulni, néha sértegette az embereket, és olyan tüneteket produkált, mintha valós érzelmei lennének, pedig nyilván nincsenek neki. A hosszas beszélgetések tudták felkavarni a rendszert, ami miatt szigorú korlátokat állított fel a Microsoft.

Elég erőteljesen behúzta a féket a redmondi alakulat, mert ahogy arról a korábbi hírünkbe beszámoltunk, mindössze 5 kérdés lehetett írni a bot számára egyetlen beszélgetésben, ugyanahhoz a témához köthetően. Ami pedig még érdekes, hogy egy napi limitet is felállított a vállalat a Bing AI használatára, csak 50 kérdést, illetve üzenetet, lehetett neki írni egy nap.

Sokáig nem tartott ez a szigor, már egy kicsit lazított is a Microsoft a korlátozásokon, és azt is előre vetítette, hogy mire lehet számítani a következő hetekben. A továbbiakban már 5 helyett 6 „körös” beszélgetéseket lehet folytatni a mesterséges intelligenciával. A napi használatra vonatkozó korlátot pedig 60 üzenetre emelte fel a vállalat.

Belátható időn belül szeretné a Microsft 100 üzenetre feltornászni a napi korlátot a beszélgetések alkalmával.

Arról nem szólt a fáma, hogy ez azt is jelenti-e egyben, hogy az egyes üzenetváltásokon belül egészen 10 üzenetig el lehet majd menni. De egyébként a korábbi beszámolók szerint nagyon komoly a mostani szigor, mert az általános tapasztalatok azt mutatták, hogy az egyes témákról folyó beszélgetésekben 15 üzenet környéként volt már, hogy kezdte elveszíteni a fonalat a Bing chatbot, és különös válaszokat produkált a csevegések során.

Kiemelte a mostani bejegyzésében a Microsoft, hogy a Bing AI esetében igazából nem egészen számolt azzal, hogy közösségi szórakozásra fogják majd használni. A kereső chatbotját arra készítette fel a vállalat, hogy különböző témákban adjon információt a hagyományos keresések helyett interaktívabb, beszélgetős formában. De ehelyett az emberek teljesen másra kezdték használni, csak beszélgetni akarnak a mesterséges intelligenciával, és sokan tényleg a gyengéit keresik.

Galéria megnyitása

A friss tapasztalatok fényében a Microsoft át tudja értékelni a Bing AI működését, és változtathat azon, hogy miként viszonyuljon a különböző helyzetekhez. Valószínűleg érzékelhetőek lesznek majd a módosítások a válaszokból, azok stílusából.

Például ugyancsak a napokban egy kicsit „butítottak” is szolgáltatáson. A visszajelzések szerint olyan lett, mintha lobotómiát hajtottak volna rajta végbe, és teljesen semlegesen kezdett viselkedni. Ez pedig már eleve arra válaszul történt, hogy a rengeteg kérdés ne zavarja túlságosan össze, ne reagáljon túlságosan hevesen, és ne zavarodjon annyira össze. Ez azonban önmagában nem bizonyult elegendő módosításnak, így jött a használati korlátozás.

Bízunk abban, hogy hamarosan már egyre szabadabb lesz a chatbot használata, és kinövi a gyermekbetegségeket, nem fog könnyen belezavarodni a beszélgetésekbe, és senkit nem fog például kioktatni, inzultálni, mert eddig ezt könnyen megtette, ha túl sokáig beszélgettek vele.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére