Már szivárognak az információk az első ARM alapú MacBookról

Az aktuális értesülések ugyan hihetőek, ám mivel egy kevésbé ismert szivárogtatótól származnak, érdemes őket egészséges gyanakvással kezelni.

Már szivárognak az információk az első ARM alapú MacBookról

Az Apple még júniusban, a WWDC alkalmával jelentette be, ARM alapokra költözteti a teljes Mac sorozatot, ehhez pedig mindössze kettő esztendőre lesz szükségük a fejlesztőcsapat tagjainak. Az Apple Silicon néven emlegetett SoC egységekről egyelőre nem lehet túl sokat tudni, hiszen még csak a fejlesztőknek szánt ARM alapú Mac Mini vált elérhetővé, ami egy viszonylag régi, két évvel ezelőtti iPad SoC egység köré épül, ám az A12Z Bionic alapok az első tesztek alapján bizony meglepően ütőképesek.

Vajon mit tudhatnak majd az első olyan konfigurációk az új operációs rendszerrel karöltve, amelyek már a legmodernebb ARM alapú SoC egységet használhatják? Erre még idén választ kapunk, hiszen a vállalat megígérte, az első ARM alapú Mac konfigurációk még 2020-ban tiszteletüket teszik a piacon.

Közöttük lehet az az ARM alapú MacBook is, amelyről éppen nemrégiben érkeztek információk, igaz, ezeket egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni, ugyanis egy viszonylag új, kevéssé ismert szivárogtatóról van szó, így egyelőre nem lehet tudni, mennyire megbízhatóak az általa használt források.

Galéria megnyitásaKomiya információi alapján úgy tűnik, a szóban forgó MacBook egy 12 hüvelykes kijelzőt kap, ami Retina Display típusú, az egész konfiguráció tömege pedig kevesebb lesz 1000 grammnál. A SoC egység szerepét egy A14X töltheti be, ami már 5 nm-es csíkszélességgel készülhet, ehhez pedig 8 vagy 16 GB-nyi rendszermemóriát kérhetünk, igényektől függően.

Az adatok tárolását 256 GB-os és 512 GB-os SSD végezheti, modelltől függően, de 1 TB-os opció is elérhető lesz. A 720p-s beépített webkameráról szintén nem kell lemondani, ez viszont már FacTime támogatást is kapni fog. A 15-20 órányi üzemidőt kínáló akkumulátort az egyetlen USB-C porton keresztül lehet majd tölteni, az alapár 799 dollárról indulhat.

Érkezik majd egy 13,3 hüvelykes kijelzővel ellátott MacBook Pro is, amely már aktív hűtést használ, azaz ventilátorral is rendelkezni fog, viszont ez a modell nagyobb akkumulátort kap, illetve felvértezik Toush Bar és Touch ID technológiával is. Az extrák miatt a tömeg is nagyobb lesz, alapár terén pedig 300 dollárral magasabb összegre számíthatunk, mint a 12 hüvelykes modellnél.

Az új, ARM alapokon nyugvó konfigurációk várhatóan 2020. október 27-én jelenhetnek meg, az új iPad generációval karöltve, és szokás szerint még ugyanazon a napon előrendelhetővé válhatnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap