Már készülnek a Samsung A-Die alapú memóriamodulok

Paraméterek terén egyelőre nem valami vonzó az első modul, de idővel javulhat a helyzet.

Már készülnek a Samsung A-Die alapú memóriamodulok

Idén májusban röppent fel a hír, amely szerint a sokak által kedvelt Samsung B-Die memórialapkák gyártása rövidesen leállhat, így a velük felszerelt memóriamodulok sem lesznek már sokáig a boltok polcain. Akkoriban úgy tűnt, hogy a B-Die helyét az A-Die veszi át, ám nem igazán álltak rendelkezésre konkrétumok azzal kapcsolatban, mire számíthatunk az új lapkák esetében, már ami a képességeket illeti. Azóta eltelt néhány hónap, most pedig az első A-Die alapú memóriamodulok is kezdenek beszivárogni a piacra.

A Hardwareluxx egyik fórumozója által adott tipp szerint a Samsung az M378A4G43AB2-CVF típusú memóriamodul formájában már elérhető egy olyan 32 GB-os DDR4-es memóriamodul, amelyen az új, A-Die típusú memórialapkák teljesítenek szolgálatot. A B-Die alapú megoldásokhoz képest itt sajnos sokkal szerényebbek a paraméterek, hiszen a DDR4-2933 MHz-es effektív memória-órajel mellé sajnos elég gyenge, mindössze CL21-21-21-es időzítések társulnak. Ez a memóriamodul a paraméterei alapján elsősorban a költséghatékonyabb rendszerekben kaphat majd helyet, ahol a konfiguráció összteljesítményét igazából nem rontja jelentősen a lassú időzítésekkel dolgozó memória. Az A-Die lapkák egyébként a Samsung friss, 1z nm-es gyártástechnológiájával készülnek.

Galéria megnyitása

Arról egyelőre nincs hír, hogy a későbbiekben pontosan mely piaci szegmensekben tűnhetnek fel az A-Die típusú megoldások, hiszen erről a Samsung nem beszélt, ám a fentiek alapján azért kezd körvonalazódni az irány. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy eleinte a B-Die típusú lapkával ellátott memóriamodulok sem voltak túl acélosak specifikáció terén, ám idővel, ahogy egyre kiforrottabbá vált a technológia, érkeztek az egyre jobb tulajdonságokkal rendelkező, egyre magasabb órajelen üzemelő példányok, amelyekhez remek időzítések társultak. Vagyis az A-Die típusú lapkák képességei idővel mindenképpen javulhatnak a mostani szinthez képest, az viszont egyelőre kérdéses, mikor tudják átvenni a B-Die lapkák szerepét – már ha a közeljövőben ilyesmire számíthatunk egyáltalán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap