Már a csapot is hangvezérléssel nyithatjuk ki

Már a csapot is hangvezérléssel nyithatjuk ki

A CES-en szinte mindent lehetett már találni hangalapú digitális asszisztens szolgáltatással, a Kohler standjához látogatók például egy olyan csapteleppel is megismerkedhettek, ami annyira intelligens, hogy pontosan tudja, mennyi víz kell egy spagetti kifőzéséhez, és úgy lehet használni, hogy egyáltalán nem kell hozzányúlni.

A Kohler Konnekt család részeként érkező Sensate csap a konyhába lett tervezve, és több okosságot is belecsempésztek a tervezők. Az eszközön olyan érzékelők vannak elhelyezve, amelyeknek köszönhetően a vízfolyam elindításához vagy elzárásához csak egy gesztust kell tenni a cső alatt. Ez azért nagyon jó, mert így nem kell főzés közben piszkos kézzel hozzányúlni a gombhoz. A csaptelep csövét pedig szükség esetén ki lehet húzni, és van a normál mellett zuhanymód is a fején, ami sok esetben jöhet jól.

Galéria megnyitása

Az igazi érdekessége viszont abban rejlik ennek az újdonságnak, hogy egyszerű hangutasításokat lehet neki adni. De mégis mire lehet utasítani egy csapot? Nos, a Kohler fejlesztői olyan szenzorral vértezték fel a letisztult kialakítású szerkezetet, hogy az mindig pontosan tisztában van azzal, éppen mennyi víz folyik át rajta, és ezt kihasználva megkérhető, hogy adott vízmennyiséget engedjen ki. Így nem kell a főzés során külön mérőedény minden lábas víz kiméréséhez, hanem csak meg kell kérni a csapot egy hangutasítással arra, hogy 1,4 liter vizet adagoljon. Ezen felül pedig a szakemberek még előre meghatározott adatokat is megadtak arra vonatkozóan, hogy bizonyos ételekhez mennyi vízre lehet szükség, így akár olyan konkrét utasítás is adható, hogy egy zacskó rizshez ideális adag vizet engedjen ki. Ezeken felül pedig azt is betanították a csaptelepnek, hogy például egy csészényi víz mekkora adagot takar.

Galéria megnyitása

Érdekes extra még a Sensate neve mellett, hogy azt is fel tudja ismerni az integrált érzékelőivel, ha vízszivárgás van. Az elhasznált vízmennyiséget pedig egyébként folyamatosan jegyzi, és van hozzá okostelefonos alkalmazás, amiben szemmel lehet követni ezt az információt. Az applikáció Android és iOS rendszerű készülékekre is telepíthető lesz. A csap pedig támogatja az Amazon Alexát, a Google Assistantot, és nyújt még HomeKit integrációs lehetőséget is.

A Kohler Sensate csap három különböző színben lesz megvásárolható, így sokféle berendezéshez tud alkalmazkodni; az egyszerű króm mellett készül matt felület és egészen sötét, antik hatású is. A forgalmazás a tervek szerint az első negyedévben veszi majd kezdetét, az ára pedig 600 és 830 dollár között alakul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap