Magas órajeleken üzemelő EPYC processzor az AMD-től

Az új processzor magasabb egyszálas teljesítményt nyújt, hála a magas órajelnek, ami 8 mag terhelésekor sem csökken sokat.

Magas órajeleken üzemelő EPYC processzor az AMD-től

Az AMD nemrégiben rántotta le a leplet a ZEN 2 alapú EPYC szerverprocesszorokról, ám a bejelentés csak formális volt, vagyis a konkrét modellek paramétereit nem ismertük meg, az alapokat biztosító lapkáról azonban nagyon sok dolgot megtudtunk. A vállalat tehát már gőzerővel készül a második generációs EPYC processzorok tényleges rajtjára, ám ezzel egy időben még az aktuális EPYC generációt is vonzóbbá teszi egy picit, ugyanis piacra dob egy magas órajelen működő, 16 maggal rendelkező processzort.

Az EPYC 7371 típusjelzést viselő központi egység összesen 16 processzormagot használ, amelyek az SMT támogatás jóvoltából egy időben maximum 32 szálon dolgozhatnak. A lapka 64 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral, összesen 128 PCI Express 3.0-s sávval, valamint 8 darab memóriacsatornával rendelkezik, amelyekre DDR4-2666 MHz-es memóriamodulok kapcsolódhatnak. Az igazi különlegesség mégsem ez, hanem az, hogy az új modell szokatlanul magas alap- és maximális turbo órajellel érkezik: előbbi 3,1 GHz-es, utóbbi pedig 3,6 GHz-es értéket képvisel, ahogy az a lenti táblázatban is látható.

Galéria megnyitása

Amennyiben az adott munkafolyamat csak 8 processzormagot terhel, akkor akár 3,8 GHz-es maximális órajel is elérhetővé válik, ami igen komoly előrelépés. További előny, hogy az új processzor akár kétprocesszoros rendszerben is helyet kaphat, ahol már összesen 32 processzormag és 64 szál segítségével aknázhatjuk ki a magasabb órajelekben rejlő lehetőségeket. Az új központi egység hamarosan szélesebb körben is elérhetővé válik a megrendelők számára, ám az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mekkora összeg szerepel majd az árcéduláján.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap