Shop menü

MAFIA II: SEMMI RASSZIZMUS

Strauss Zelnick (T2) visszautasította a vádakat, miszerint a Mafia II úgy fest le minden olaszt és olasz származású amerikait, mint erőszakos gengsztert.
Csont Szilvia
Csont Szilvia
Mafia II: Semmi rasszizmus

Strauss Zelnick (T2) visszautasította a vádakat, miszerint a Mafia II úgy fest le minden olaszt és olasz származású amerikait, mint erőszakos gengsztert. Elmondása szerint a játék "átgondolt és felelősségteljes" módon közelítette meg a témát, amit már évtizedek óta számos filmben és könyvben feldolgoztak. Hozzátette még azt is, hogy a vádló UNICO szervezet egyetlen tagja sem látta még a játékot, nemhogy játszott volna vele.

Az UNICO egy olyan szervezet, amely az Amerikában élő olaszokat képviseli. Szerintük a Take-Two téves és "lealacsonyító" képet és sztereotípiákat ültet el a fiatalokban. "Miért erőltetnek rá a fiatal emberekből álló megcélzott közönségükre egy olyan játékot, amely azt sulykolja bele az új generációba, hogy párhuzam vonható minden olasz és amerikai-olasz, illetve az erőszak és a szervezett bűnözés között, eltekintve minden más mafia hálózattól, amit más nációk és etnikai csoportok futtatnak?" - írta Andre DiMino (az UNICO elnöke) Zelnicknek.

"A Take-Two otrombán és igazságtalanul diszkriminál és lealacsonyít egyetlen embercsoportot, mindenki más figyelmen kívül hagyásával. Követeljük, hogy állítsák le a játék kiadását és vegyenek ki belőle miden hivatkozást az olasz származású amerikaiakra."

Zelnick amellett, hogy nagyon is felelősségteljesen közelítették meg a témát, válaszában kiemelte, hogy a játék M besorolású, így igazából nem is fiataloknak célozták azt. "Mindenben teljes egészében a kreatív csapataink és a termékeink mögött állok, beleértve a Mafia II-t." - tette még hozzá.

A játék jövő hét pénteken érkezik PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére